Υστερα απο την προβολή του “24: Live Another Day”, της limited σειράς που κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης και καλές κριτικές, το Fox αναθάρρησε και σήμερα ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε τον πιλότο του “24: Legacy”, μια νέα σειρά που θα εξελίσσεται στο ίδιο σύμπαν με το “24”, αλλά χωρίς τον Jack Bauer (Kiefer Sutherland), καθώς θα περιλαμβάνει μια νέα ιστορία και έναν νέο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες του EW θα ονομάζεται Eric Carter και θα είναι Αφροαμερικανός.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δικτύου:
“Ο πιλότος θα περιλαμβάνει ένα εντελώς καινούργιο cast χαρακτήρων, διατηρώντας το φορμάτ του πραγματικού χρόνου και του γρήγορου ρυθμού, με τις πολλαπλές οθόνες και τις πολύπλοκες και αλληλένδετες πλοκές.
Το νέο project ακολουθεί ένα ήρωα του πολέμου που επιστρέφει στην Αμερική και τα προβλήματα που τον ακολουθούν, μια κατάσταση που θα τον αναγκάσει να ζητήσει την βοήθεια της CTU για να σώσει τη ζωή του και να αποτρέψει αυτό που θα μπορούσε να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα εντός των συνόρων.”
Ενώ σύμφωνα με την Dana Walden, Πρόεδρο της Fox Television:
“Είναι μια νέα CTU, μια νέα ομάδα χαρακτήρων. Είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία σε σχέση με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που εστιάζουμε. Είναι μια μοντέρνα ιστορία που εστιάζει στην προοπτική της αφύπνισης κρυφών πυρήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ριζοσπαστικοποίηση των Αμερικανών. Είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Μέσα στον πιλότο υπάρχουν αναφορές για τους προηγούμενους πράκτορες της CTU και κάποιες εικόνες που θυμίζουν την original σειρά, όμως κανείς απο τους προηγούμενους χαρακτήρες δεν θα εμφανιστεί.”
Την παραγωγή του πιλότου θα συντονίσουν οι Howard Gordon (“Homeland” “24”), Manny Coto (“24”) και Evan Katz (“24”), ένας πιλότος που άν στεφθεί με επιτυχία τότε το δίκτυο θα παραγγείλει ολόκληρη την πρώτη σαιζόν που θα αποτελείται απο 24 επεισόδια και που θα εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο, όπως ακριβώς ήταν και το φορμάτ της original σειράς με τον Kiefer Sutherland.
Με νέα ιστορία, νέο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς την παρουσία του Jack Bauer, το νέο “24” φαντάζει σαν ένα παράτολμο εγχείρημα για το Fox, κάτι που φαίνεται και απο την αρνητική μέχρι τώρα υποδοχή της ανακοίνωσης, απο την πλειοψηφία των θαυμαστών της original σειράς….