Close Menu
    Facebook X (Twitter)
    Cinemode.grCinemode.gr
    Facebook X (Twitter)
    • Home
    • Cinema
      • ΚΡΙΤΙΚΕΣ
      • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
      • CINEMA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    • Movie Trailers
    • Τηλεοπτικές Σειρές
      • ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΩΝ
      • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • Μικρού Μήκους
    • Music Films
    • Contact
    Cinemode.grCinemode.gr
    Home»Τηλεοπτικές Σειρές»Κριτικές Σειρών»Κριτική Στο “The Day of the Jackal”
    Κριτική Στο "The Day of the Jackal"
    Κριτικές Σειρών

    Κριτική Στο “The Day of the Jackal”

    CinemodeΑπό Cinemode27/12/2024Δεν υπάρχουν Σχόλια

    Ύστερα από δυο κινηματογραφικές μεταφορές, μια το 1973 με το εξαιρετικό φιλμ που σκηνοθέτησε ο Fred Zinnemann και πρωταγωνιστή τον Edward Fox και μια το 1997 με μια πιο χαλαρή μεταφορά από τον σκηνοθέτη Michael Caton-Jones, που είχε ως πρωταγωνιστές τους Bruce Willis και Richard Gere, το “The Day of the Jackal” ήρθε και στην τηλεόραση δια χειρός Ronan Bennett (“Public Enemies”). Μια τηλεοπτική μεταφορά της δημοφιλούς νουβέλας του Frederick Forsyth, που έχει υποστεί την απαραίτητη προσαρμογή στον κόσμο του σήμερα, που “διοικείται” από την τεχνολογία.

    Κριτική Στο "The Day of the Jackal"

    “Ένας αδίστακτος δολοφόνος, το Τσακάλι, (Eddie Redmayne) βγάζει τα προς το ζην εκτελώντας υψηλού προφίλ στόχους με την υψηλότερη αμοιβή. Αλλά μετά την τελευταία του δολοφονία, θα βρει έναν ικανό αντίπαλο στο πρόσωπο μιας επίμονης αξιωματικού της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (Lashana Lynch), που αρχίζει να κυνηγά το Τσακάλι σε μια συναρπαστική καταδίωξη γάτας και ποντικού σε όλη την Ευρώπη, αφήνοντας την καταστροφή στο πέρασμά του.”

    Κριτική Στο "The Day of the Jackal"

    [SPOILER ALERT START]
    Η σειρά εστιάζει στον Alexander Duggan, έναν πρώην ελεύθερο σκοπευτή του Βρετανικού στρατού, που αηδιασμένος από τις πρακτικές και τις κτηνωδίες των αποστολών του στο Αφγανιστάν, αποφασίζει να ακολουθήσει τη “καριέρα” του επαγγελματία δολοφόνου υψηλών προσώπων, με αντίτιμο πολύ υψηλές αμοιβές. Ένας αδίστακτος και ιδιαίτερα ευφυής δολοφόνος, που πέρα από τις ικανότητες που απέκτησε στο στρατό, ενσωματώνει στο προφίλ του και την ικανότητα να μεταμφιέζεται και να υιοθετεί ταυτότητες με μεγάλη ευκολία. Ένας επαγγελματίας και τελειομανής, που θα αρχίσει να χάνει τη συγκέντρωση του και να υποκύπτει σε λάθη, όταν θα προκύψουν θέματα στην προσωπική του ζωή.
    [SPOILER ALERT END]

    Κριτικές Τηλεοπτικών Σειρών

    Αν και η επιλογή του Eddie Redmayne για τον πρωταγωνιστικό ρόλο αρχικά φαντάζει περίεργη, στην πορεία ο Βρετανός ηθοποιός ανταποκρίνεται ιδανικά, υποδυόμενος αριστοτεχνικά τον ψυχρό και ευφυή δολοφόνο, δημιουργώντας έναν πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα, κάτι που του απέφερε και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

    Όσον αφορά τον χαρακτήρα της Bianca Pullman (Lashana Lynch), της αξιωματικού της MI6 που καταδιώκει το Τσακάλι, εκεί εντοπίζεται η μοναδική παραφωνία της σειράς, καθώς ο συγκεκριμένος χαρακτήρας δεν πείθει ως το αντίπαλο δέος του άκρως επικίνδυνου δολοφόνου, ειδικά στις σκηνές δράσης. Ένας χαρακτήρας που δε γίνεται συμπαθής σε καμία στιγμή και που δε φαίνεται να έχει και μεγάλες διαφορές με τον δολοφόνο στο κομμάτι της ηθικής.

    Κριτική Στο The Day of the Jackal

    Στους υποστηρικτικούς ρόλους η Úrsula Corberó, ο Charles Dance και η Eleanor Matsuura ανταποκρίνονται ιδανικά, κάτι που ισχύει και για τον Richard Dormer στο ρόλο του δεξιοτέχνη κατασκευαστή χειροποίητων 3D όπλων.

    Κριτικές Τηλεοπτικών Σειρών

    Αν και Βρετανική, η σειρά του Ronan Bennett δεν υστερεί σε επίπεδο παραγωγής, καθώς διαθέτει εξαιρετικά locations σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κάτι που δίνει μια ξεχωριστή νότα στο look & feel της σειράς, που διαθέτει ένα γρήγορο ρυθμό και εξέλιξη που χωρίζεται θεματικά στην προετοιμασία της δολοφονίας, την εκτέλεση και τη διαφυγή του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα.

    Κριτική Στο The Day of the Jackal

    Το σενάριο του τηλεοπτικού “The Day of the Jackal” έχει γράψει ο Ronan Bennett (“Top Boy”, “Public Enemies”), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκονται οι Brian Kirk (“Penny Dreadful”, “21 Bridges”), Paul Wilmshurst (“The Last Kingdom”), Anu Menon (“The Last Kingdom”) και Anthony Philipson (“The Last Kingdom”).

    Πρωταγωνιστούν οι Eddie Redmayne, Lashana Lynch, Úrsula Corberó, Charles Dance, Eleanor Matsuura, Richard Dormer, Chukwudi Iwuji, Lia Williams, Khalid Abdalla, Jonjo O’Neill, Sule Rimi.

    Αν και το “The Day of the Jackal” ξεκίνησε ως μίνι σειρά, η μεγάλη επιτυχία της πρώτης σεζόν οδήγησε το Sky και το Peacock στο να παραγγείλουν και τη δεύτερη, που θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2025…

    Δείτε το trailer της πρώτης σεζόν:

    8.0
    • Σκηνοθεσία 8
    • Σενάριο 8
    • Ερμηνείες 8
    • Παραγωγή 8
    • Κριτική Χρηστών (8 Ψήφοι) 6.2
    Διαφημίσεις
    Μοιραστείτε. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Cinemode
    • Facebook
    • X (Twitter)

    Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

    Σχετικα Αρθρα

    Πρώτο Trailer Από Το “A Knight Of The Seven Kingdoms”

    09/10/2025

    Οι Νέες Ταινίες Που Θα Δούμε Στο Σπίτι Τον Οκτώβριο

    03/10/2025

    Νέο Trailer Από Το “Frankenstein” Του Guillermo del Toro

    01/10/2025

    Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Οκτωβρίου

    29/09/2025
    Σχολιάστε

    Τα σχόλια έχουν κλείσει.

    • Αφιερωματα TV

    Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Οκτωβρίου

    29/09/2025

    Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Σεπτεμβρίου

    01/09/2025
    • Αφιερωματα Ταινίες

    Οι Νέες Ταινίες Που Θα Δούμε Στο Σπίτι Τον Οκτώβριο

    03/10/2025

    Οι Νέες Ταινίες Που Θα Δούμε Στο Σπίτι Τον Σεπτέμβριο

    06/09/2025
    Διαφημισεις
    • Μουσικα Φιλμ

    Trailer Από Το Μουσικό Φιλμ “Depeche Mode M”

    17/09/2025
    Διαφημισεις
    • Ταινιες Μικρου Μηκους

    Ταινία Μικρού Μήκους: “Portrait of God”

    12/07/2025
    Διαφημισεις
    Τελευταια Αρθρα

    Trailer Από Τη Νέα Σειρά “Amadeus”

    14/10/2025

    Trailer Από Το Θρίλερ “Send Help”

    14/10/2025

    Trailer Από Τη Νέα Σειρά “All Her Fault”

    10/10/2025

    Trailer Από Τη Νέα Σειρά “Wonder Man”

    10/10/2025
    Κριτικές
    8.1

    Κριτική Στο “American Primeval”

    27/01/2025
    8.0

    Κριτική Στο “The Day of the Jackal”

    27/12/2024
    8.8

    Κριτική Στο “Shogun” Του FX

    13/05/2024
    6.8

    Κριτική Στο “The Killer” Του David Fincher

    14/11/2023
    Σχετικα

    Η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή των άρθρων του cinemode.gr μπορεί να γίνεται χωρίς την συγκατάθεση μας, αν και εφόσον στην σελίδα όπου δημοσιεύονται αναφέρεται ξεκάθαρα η πηγή του αυθεντικού άρθρου, με link που οδηγεί στο site μας. [π.χ Πηγή: www.cinemode.gr/link-του-αρθρου-μας]

    Ολα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο cinemode.gr είναι πρωτότυπα και όχι αναδημοσιεύσεις, με εξαίρεση τα αποσπάσματα συνεντεύξεων και τις υποθέσεις-πλοκές ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών, που έχουν μεταφραστεί απο τα επίσημα ξενόγλωσσα κείμενα των στούντιο παραγωγής ή τις επίσημες ελληνικές εταιρείες διανομής. Πολλές απο τις εικόνες των άρθρων είναι δικής μας γραφιστικής δημιουργίας και η χρήση τους απο τρίτους, χωρίς την απόδοση πηγής δεν επιτρέπεται.

    Facebook X (Twitter)
    © 2025 Cinemode.gr

    Γράψτε τον όρο και πατήστε Enter για την αναζήτηση. Πατήστε Esc για να ακυρώσετε.