Πρώτο Trailer Απο Το "Kursk" Του Thomas Vinterberg

0

Η Europa κυκλοφόρησε το πρώτο trailer απο το "Kursk", το τέταρτο αγγλόφωνο φίλμ του Δανού σκηνοθέτη Thomas Vinterberg, που εστιάζει στα αληθινά γεγονότα της βύθισης του Ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Kursk, στη θάλασσα του Barents το 2000. Με μήκος 154 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα, το γιγάντιο υποβρύχιο θεωρούνταν αβύθιστο και χάρις στο διπλό περίβλημα του μπορούσε να αντέξει ακόμη και άμεσο χτύπημα τορπίλης. Το πρώτο trailer φανερώνει ένα καλογυρισμένο δράμα, με αξιόλογες ερμηνείες αλλά και μια μάλλον μονόπλευρη προσέγγιση, όσον αφορά την πολιτική του θέματος.

"Στις 12 Αυγούστου του 2000 και κατά την διάρκεια μιας μεγάλης ναυτικής άσκησης του Ρωσικού Ναυτικού στη Θάλασσα του Barents, το πυρηνικό υποβρύχιο 'Kursk' βυθίστηκε ύστερα απο δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα στο σκάφος. Τα παραπλέοντα πλοία παρατήρησαν μια πρώτη έκρηξη και 2 λεπτά αργότερα άλλη μια πολύ μεγαλύτερη έκρηξη, που ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε απο τους σεισμογράφους στην Αλάσκα. Το Ρωσικό ναυτικό αρχικά αρνήθηκε την βύθιση του υποβρυχίου και την οποιαδήποτε βοήθεια. Αρκετές ημέρες μετά και ύστερα απο μια επιχείρηση διάσωσης σε συνεργασία με Νορβηγικά και Βρετανικά πληρώματα, οι διασώστες κατάφεραν να εισέλθουν στο σκάφος χωρίς όμως να καταφέρουν να σώσουν κανέναν απο το πλήρωμα των 118 ανδρών. Η επίσημη έρευνα γύρω απο τα αίτια του ατυχήματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα προήλθε απο μια ελαττωματική τορπίλη που ανατινάχθηκε εντός του κοίτους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα μια μεγαλη πυρκαγιά που προκάλεσε την ανατίναξη 5 με 7 τορπιλών, που προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές στο εσωτερικό του σκάφους."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Thomas Vinterberg ("The Celebration", "The Hunt", "Far from the Madding Crowd"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Robert Rodat ("Saving Private Ryan"), βασισμένος στο βιβλίο "A Time to Die" του Robert Moore.

Πρώτο Trailer Απο Το "Kursk" Του Thomas Vinterberg

Πρωταγωνιστούν οι Colin Firth ("The King's Speech"), Matthias Schoenaerts ("Rust and Bone"), Léa Seydoux ("Spectre"), Max von Sydow ("The Exorcist"), Michael Nyqvist ("John Wick"), August Diehl, Steven Waddington, Peter Simonischek, Matthias Schweighöfer.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και ένα πολύ αξιόλογο σκηνοθέτη, το "Kursk" μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον δραματικό θρίλερ, καθώς πέρα απο το επίσημο πόρισμα των ερευνών έχουν αναπτυχθεί και αρκετές θεωρίες συνομωσίας...

Το "Kursk" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.