Ύστερα από όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, όλοι πλέον έχουμε καταλάβει πως οι τράπεζες είναι διεφθαρμένοι και σκοτεινοί οργανισμοί, που λειτουργούν μέσα σε ένα σύστημά που κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό θέμα του “Bank Job”, του ντοκιμαντέρ των Daniel Edelstyn & Hilary Powell.
“Ένας σκηνοθέτης και μια καλλιτεχνική ομάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με την τοπική κοινότητα Walthamstow του Λονδίνου, ενάντια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όλοι μαζί δημιουργούν μια νέα τράπεζα, τυπώνουν το δικό τους χρήμα και δημιουργούν ένα τεράστιο χρέος εκατομμυρίων λιρών. Μια τρελή πορεία προς ένα μέλλον όπου τα χρήματα δουλεύουν για όλους. Το νέο ντοκιμαντέρ των Dan Edelstyn και Hilary Powell, αποτελεί μια εύστοχη και χιουμοριστική έρευνα στον σκοτεινό κόσμο του χρέους, εξερευνώντας το πως δημιουργούνται τα χρήματα και το χρέος στην οικονομία μας και θέτει σημαντικά ερωτήματα γύρω από το σύστημα δημιουργίας χρήματος και το πως αυτό είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.”
Στη σκηνοθεσία βρίσκονται οι Dan Edelstyn & Hilary Powell, (“How to Re-Establish a Vodka Empire”), οι οποίοι εκτελούν και χρέη παραγωγών μαζί με τον Christopher Hird.
Το “Bank Job” θα διατεθεί μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 28 Μαΐου.
Επίσημο site
Δείτε το trailer: