"True Detective" [2η Σαιζόν]

0

Υστερα απο τις πολύ καλές κριτικές που απέσπασε η πρώτη σαιζόν του "True Detective", τα πράγματα ήταν εξαρχής δύσκολα για την δεύτερη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Μια πρώτη σαιζόν που σε καμία περίπτωση δεν ήταν τέλεια, καθώς πέρα απο την εκπληκτική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών Matthew McConaughey & Woody Harrelson, η σειρά χαρακτηρίστηκε απο τον αργό ρυθμό, την κλισέ ιστορία όπου ένα ακόμη "τέρας" του αμερικανικού νότου δολοφονούσε κόσμο και την παντελή έλλειψη δυνατών γυναικείων χαρακτήρων.

Στη δεύτερη σαιζόν, ο Nic Pizzolatto χρησιμοποίησε μια πιο μεγάλη παλέτα, με πιο μεγάλο cast που περιλάμβανε δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες αλλά και ένα πρωταγωνιστικό gay χαρακτήρα. Ομως στην προσπάθεια του να ικανοποιήσει τους πάντες, ο Pizzolatto φαίνεται να έχασε το νόημα, καθώς η πλοκή της δεύτερης και χλωμής σαιζόν θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί ολόκληρη σε ένα και μόνο επεισόδιο μιας συνηθισμένης αστυνομικής σειράς.

Στην προσπάθεια να γεμίσει τα "κενά" της όχι και τόσο πρωτότυπης και ενδιαφέρουσας πλοκής, ο Pizzolatto προσπάθησε να εμβαθύνει στο σκοτεινό παρελθόν των προβληματικών του χαρακτήρων, ένα παρελθόν γεμάτο φόνους, σεξουαλική κακοποίηση και όλα τα δεινά που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

"Ενας παράξενος φόνος φέρνει κοντά τρείς αξιωματικούς της αστυνομίας και ένα κακοποιό και όλοι τους θα πρέπει να πλοηγηθούν μέσα απο έναν ιστό συνομωσίας και προδοσίας στα κακόφημα τοπία της California. Ο Colin Farrell είναι ο Ray Velcoro, ένας διεφθαρμένος ντετέκτιβ στην βιομηχανική πόλη του Vinci της Κομητείας LA. Ο Vince Vaughn υποδύεται τον Frank Semyon, ένα κακοποιό και επιχειρηματία που κινδυνεύει να χάσει όλα όσα απόκτησε, ενώ η σύζυγος του και μοναδική συμμαχός του (Kelly Reilly), πασχίζει με τις επιλογές του αλλά και τις δικές της. Η Rachel McAdams είναι η Ani Bezzerides, μια ντετέκτιβ της Κομητείας Ventura, που αμφισβητεί το σύστημα που υπηρετεί, ενώ ο Taylor Kitsch υποδύεται τον Paul Woodrugh, ένα βετεράνο του πολέμου και μοτοσυκλεστή της Τροχαίας της California που ανακαλύπτει μια σκηνή εγκλήματος που πυροδοτεί μια έρευνα που αφορά τρείς υπηρεσίες του νόμου, πολλαπλές εγκληματικές συμπαιγνίες και δισεκατομμύρια δολάρια."

Με κακογραμμένους διαλόγους και επαναλαμβανόμενα μοτίβα (πόσες φορές είδαμε τον Farell και τον Vaughn να κάθονται στο τραπέζι του παρακμιακού μπάρ), η δεύτερη σαιζόν κύλησε - με ελάχιστες εξαιρέσεις - βασανιστικά, ενώ η υπόθεση της πατρότητας του παιδιού που δεν έμοιζε σε κανέναν απο τους δυο γονείς, έβγαλε περισσότερο γέλιο πάρα δράμα.

true-detective SEASON 2

Οσον αφορά τους πρωταγωνιστές, όλοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με τους προβληματικούς διαλόγους, ενώ σίγουρα την παράσταση έκλεψε η Rachel McAdams, η οποία κατάφερε πολύ εύκολα να αποτινάξει το παρελθόν της με τις ρομαντικές κωμωδίες και να υποδυθεί με επιτυχία την σκληροτράχηλη και προβληματική ντετέκτιβ.

Με νέο-νουάρ αισθητική και urban ατμόσφαιρα που θυμίζε ταινία του Michael Mann, ο δεύτερος κύκλος του "True Detective" αποτέλεσε μια φιλότιμη, πλήν άκρως προβληματική προσπάθεια, που ολοκληρώθηκε στις 9 Αυγούστου με ένα 90λεπτο επεισόδιο που μπορεί να έδωσε στους πρωταγωνιστές αυτό που τους άξιζε, αλλά άφησε τους τηλεθεατές με μια πικρή γεύση...

6.8 Awesome
  • Σκηνοθεσία 6.5
  • Σενάριο 5.5
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 7.5
  • Κριτική Χρηστών (16 Ψήφισαν) 5.8
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.