"The Leftovers"

0

"Βασισμένη στη ομώνυμη νουβέλα του 2011 απο τον Tom Perrotta, το "The Leftovers" λαμβάνει χώρα σε ένα κόσμο που προσπαθεί να συνέλθει απο ένα γεγονός «Αρπαγής» που συνέβει τρία χρόνια νωρίτερα και που είχε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια ανθρώπων να εξαφανιστούν. Πού πήγαν; Και γιατί έμειναν πίσω οι υπόλοιποι;"

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "The Leftovers"

Υστερα απο το πολύκροτο "Lost" και το απογοητευτικό του φινάλε, που χρεώθηκε εξολοκλήρου επάνω του, ο Damon Lindelof επιστρέφει στην τηλεόραση με μια σειρά που διαθέτει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τη σειρά που παρακολουθήσαμε απο το 2004 εως το 2010. Οπως και στο "Lost" έτσι και στο "The Leftovers", η ιστορία και η κατεύθυνση της μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, καθώς ο αμφιλεγόμενος σεναριογράφος για μια ακόμη φορά ακολουθεί την ίδια συνταγή, χωρίς να αποκαλύπτει στοιχεία-κλειδιά της ιστορίας, δοκιμάζοντας έτσι και πάλι τα νεύρα και την υπομονή των τηλεθεατών.

Αν και η ιστορία κινείται γύρω απο τo γεγονός της Αρπαγής, η σειρά εστιάζει πολύ περισσότερο στην επίδραση και τις συνέπειες που είχε το γεγονός στους ανθρώπους που έμειναν πίσω και πολύ λιγότερο στο ίδιο το γεγονός και το τι ακριβώς το προκάλεσε.

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "The Leftovers"

Βέβαια η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο "Lost" και την νέα σειρά του Lindelof, είναι ότι ο κόσμος δεν 'τσίμπησε' όπως την πρώτη φορά, καθώς πολλοί είχαν υποψιαστεί τι τους περίμενε. Απο το πρώτο κιολας επεισόδιο της πρώτης κουραστικής σαιζόν που δεν αποκάλυψε σχεδόν τίποτε, η τηλεθέαση ήταν αρκετά χαμηλή, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα στο τέλος της ο Lindelof να αναγκαστεί να επανασχεδιάσει το concept, με μια δεύτερη σαιζόν που εξελίχθηκε σε νέα τοποθεσία και με αρκετούς νέους χαρακτήρες. Αν και αυτές οι αλλαγές ήταν εν μέρη επιτυχημένες, αυτό δεν βοήθησε καθόλου τα νούμερα που σημείωσαν περαιτέρω πτώση, χάνοντας σχεδόν τους μισούς απο τους τηλεθεατές που παρακολούθησαν την πρώτη σαιζόν.

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "The Leftovers"

Ομως για να είμαστε και δίκαιοι, η σειρά του HBO δεν είναι τόσο κακή όσο της προσάπτουν, καθώς εκτός του ότι είναι τολμηρή και διαφορετική, διαθέτει μερικές ερμηνείες έκπληξη, απο ηθοποιούς που είτε δεν γνωρίζαμε είτε είχαμε συνηθίσει σε τελείως διαφορετικούς ρόλους. Ερμηνείες που σε συνδυασμό με την εξαιρετική μουσική του Max Richter, βοηθούν στην δημιουργία ενός συναισθηματικά φορτισμένου δράματος που εστιάζει στην έλλειψη πίστης, την τυφλή πίστη, την απελπισία και την προσμονή του θαύματος.

Με χαρακτήρες ελαττωματικούς, αληθινούς και εύθραστους, το "The Leftovers" αποτελεί μια αρκετά ρεαλιστική καταγραφή της σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε και αν ο Lindelof εγκατέλειπε τις εμμονές του και το στύλ του "δεν αποκαλύπτω τίποτα ποτέ", τότε ίσως και να είχαν παραμείνει περισσότεροι τηλεθεατές για το τέλος...

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "The Leftovers"

Δημιουργός της σειράς είναι ο Damon Lindelof, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί τον συγγραφέα της ομώνυμης νουβέλας Tom Perrotta.

Πρωταγωνιστούν οι Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Carrie Coon, Margaret Qualley, Chris Zylka, Amanda Warren, Regina King, Kevin Carroll, Jovan Adepo, Jasmin Savoy Brown, Ann Dowd.

Η σειρά που γλύτωσε την ακύρωση δυο φορές "απο θαύμα", θα επιστρέψει για μια τρίτη και τελευταία σαιζόν μέσα το 2016...

7.5 Awesome
  • Σκηνοθεσία 7.5
  • Σενάριο 6
  • Ερμηνείες 8.5
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (18 Ψήφισαν) 7.4
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.