Κριτική: "The Son"

0

"Το The Son είναι μια ιστορία που καταγράφει την επιρροή της βίας στην Αμερικανική Δύση, μέσα απο τις ζωές των McCulloughs, μια φιλόδοξη οικογένεια τόσο ανθεκτική και επικίνδυνη, όσο και η γή που διεκδικούν.

Η αγάπη, η τιμή, τα παιδιά, όλα θυσιάζονται στο όνομα της φιλοδοξίας καθώς η οικογένεια εξελίσσεται σε μια απο τις πιο πλούσιες δυνάμεις του Τέξας, μια δυναστεία αξεπέραστου πλούτου και προνομίων, με επικεφαλής τον Eli McCullough (Brosnan).

Ο Eli είναι ο πατριάρχης της οικογένειας των McCullough. Οταν ήταν παιδί, έπεσε θύμα απαγωγής και μεγάλωσε μέσα στην φυλή των Ινδιάνων Comanche και πλέον σαν μεγάλος εφαρμόζει την βάρβαρη οπτική των Comanche στις επαγγελματικές συμφωνίες του.

Ομως, όπως και σε όλες τις αυτοκρατορίες, έτσι και οι McCulloughs θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιλογών τους."

Η σειρά που χαρακτηρίζεται απο το AMC σαν "ένα γενεαλογικό έπος" εκτείνεται μέσα σε δυο χρονικές περιόδους: την ιστορία του νεαρού Eli και την ζωή του με τους Comanche το 1849 και την ιστορία του 80χρονου Eli το 1915, που προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκρατορία βοειδών της οικογένειας του, την εποχή των επιδρομών των Μεξικανών Ανταρτών [Bandits] στο Νότιο Τέξας.

Κριτική: "The Son"

Το βασικό μενού της ιστορίας εξελίσσεται στο 1915, με τον γηρασμένο Eli να προσπαθεί εναγωνίως και με κάθε κόστος να ανακαλύψει κοιτάσματα πετρελαίου που θα τον βοηθήσουν να σώσει το ράντζο του, που πολιορκείται απο τους δανειστές και τους Μεξικανούς αντάρτες. Όμως το καλύτερο κομμάτι της σειράς αποτελούν τα καλογυρισμένα flashbacks στα εφηβικά χρόνια του Eli, εκεί όπου μεγάλωσε με τους Ινδιάνους Comanche, οι οποίοι αν και επηρρέασαν αρκετά τον χαρακτήρα του, τελικά δεν κατάφεραν να τον κάνουν να απαρνηθεί τα υλικά αγαθά που τόσο πολύ επιθυμεί και κυνηγά. Μια επιθυμία-απληστία που θα κλονήσει την σχέση του με τα παιδιά του αλλά και το μέλλον της οικογένειας του.

Κριτική: "The Son"

Πέρα όμως απο την ποιότητα της σειράς που είναι αδιαμφισβήτητη, η σειρά του AMC καταφέρνει να παρουσιάσει και τα ιστορικά γεγονότα αντικειμενικά, καταγράφοντας την εκδίωξη και τα δεινά που υπέστησαν τόσο οι Ινδιάνοι, όσο και οι Μεξικάνοι στη Βόρεια Αμερική.

Το σενάριο της μεταφοράς έχει γράψει ο συγγραφέας του βιβλίου Philipp Meyer, σε συνεργασία με τους Lee Shipman ("Hemlock Grove"), Brian McGreevy ("Hemlock Grove") και τον Kevin Murphy (Mystery Science Theater 3000) που εκτελεί και χρέη showrunner.

Οσον αφορά το cast, ο Pierce Brosnan (που αντικατέστησε τον Sam Neil που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους) αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστος στον πρωταγωνιστικό ρόλο (αν και αρκετά νεότερος απο τον χαρακτήρα), ενώ ο νεαρός Jacob Lofland κλέβει την παράσταση στο ρόλο του μικρού Eli.

Κριτική: "The Son"

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Henry Garrett, Paola Nuñez, Carlos Bardem, Zahn McClarnon, Jess Weixler, David Wilson Barnes, Sydney Lucas, James Parks, Elizabeth Frances.

Η πρωτή σαιζόν του "The Son" ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο αποτελούμενη απο δέκα επεισόδια, ενώ η δεύτερη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2018.

Δείτε το trailer:

8.0 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 8
  • Ερμηνείες 8
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (5 Ψήφισαν) 8.3
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.