Κριτική: "The Man In The High Castle"

0

"Βασισμένη στη νουβέλα του Philip K. Dick, όπου η εναλλακτική της ιστορία εστιάζει σε ένα κόσμο όπου η Ναζιστική Γερμανία και η Ιαπωνία υπήρξαν οι νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η σειρά καταγράφει τις συνέπειες αυτής της επικράτησης. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τον πόλεμο, η υφήλιος έχει μοιραστεί ανάμεσα στις δυο χώρες. Ομως η ένταση κλιμακώνεται για τις δυνάμεις του Άξονα, και η πίεση εκδηλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο φασισμός κυριαρχεί και οι λιγοστοί αναπομείναντες Εβραίοι κρύβονται πίσω σπο ψεύτικα ονόματα."

Κριτική The-Man-In-The-High-Castle-amazon

Η σειρά του Amazon παρουσιάζει μια πειστική εκδοχή του εναλλακτικού σεναρίου που φαντάστηκε ο Philip K. Dick, μια φασιστική κοινωνία εντός των συνόρων της Αμερικής, γεμάτη κτηνωδίες, όπου οι ανάπηροι καίγονται στους φούρνους, οι Εβραίοι απελάσονται και η κάθε είδους ελευθερία βρίσκεται υπο αμφισβήτηση.

Κριτική The-Man-In-The-High-Castle-amazon

Ομως πέρα απο αυτήν την καλοσχεδιασμένη και ποιοτική απεικόνιση, η σειρά του Frank Spotnitz φαίνεται να υποφέρει σεναριακά. Αν και η φρικιαστική καθημερινότητα που έχει επιβληθεί απο τους ξένους εισβολείς θα δικαιολογούσε τον σχηματισμό μιας ισχυρής και αποφασισμένης αντίστασης, οι χαρακτήρες που αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε αυτήν, φαντάζουν ρηχοί και με χαμηλά κίνητρα, ενώ ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της Juliana Crain που υποδύεται η Alexa Davalos, φαίνεται να συμμετέχει στην αντίσταση μόνο και μόνο απο περιέργεια γύρω απο την ταυτότητα του 'The Man In The High Castle'.

Κριτική The-Man-In-The-High-Castle-amazon

Μια προβληματική και αργή πλοκή που αναλώνεται περισσότερο στην παρουσίαση του εναλλακτικού κόσμου του Philip K. Dick και πολύ λιγότερο με το χτίσιμο των χαρακτήρων και την δημιουργία μιας συναρπαστικής ατμόσφαιρας. Χωρίς κλιμάκωση και ρίσκο, η σειρά του Frank Spotnitz εξελίσσεται επίπεδα και εκ του ασφαλούς και δεν ξεφεύγει απο τον χαρακτήρα μιας χλιαρής κατασκοπευτικής ιστορίας...

Το σενάριο της σειράς έχει γράψει ο Frank Spotnitz ("The X-Files"), ο οποίος εκτελεί και χρέη παραγωγού μαζί με τους Ridley Scott, David W. Zucker και τον David Semel ("American Dreams"), που σκηνοθέτησε τον πιλότο.

Πρωταγωνιστούν οι Alexa Davalos ("Mob City"), Rufus Sewell ("Dark City"), Luke Kleintank ("Pretty Little Liars"), Rupert Evans ("The Village"), Cary-Hiroyuki Tagawa ("Mortal Kombat Legacy"), Joel De La Fuente ("Hemlock Grove"), και DJ Qualls ("Z Nation").

Η σειρά που ανανεώθηκε για δεύτερη σαιζόν θα επιστρέψει στο Amazon μέσα στο 2016.

Δείτε το trailer:

7.0 Καλή
  • Σκηνοθεσία 7
  • Σενάριο 6
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 7.5
  • Κριτική Χρηστών (21 Ψήφισαν) 6.5
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.