Κριτική: "Jessica Jones"

2

"Η ιστορία εστιάζει στη Jessica Jones, μια σούπερ ηρωίδα που υποφέρει απο διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), κάτι που την οδηγεί στον να κρεμάσει το κοστούμι της και να ανοίξει ένα γραφείο ερευνών, μέσα απο το οποίο θα καταλήξει να βοηθά ανθρώπους και άλλους σούπερ ήρωες."

Τα τελευταία χρόνια έχουν ειπωθεί πολλά για την έλλειψη δυνατών και αξιόλογων γυναικείων χαρακτήρων στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές των comic. Αυτές οι αντιδράσεις, σε συνδυασμό με το μειωμένο ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού για αυτά τα προϊόντα, ανάγκασαν τους παραγωγούς να αναθεώρησουν και να υλοποιήσουν τηλεοπτικές σειρές comic με γυναικείους κεντρικούς χαρακτήρες. Η αρχή έγινε με το "Agent Carter", στην συνέχεια ακολούθησε το "Supergirl" και πιο πρόσφατα το "Jessica Jones" του Netflix. Μια σειρά που σε αντίθεση με τις άλλες δυο, διαθέτει δραματικό και hardcore τόνο.

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "Jessica Jones"

Αν και διαθέτει υπερφυσική δύναμη, η Jessica Jones είναι μια τραυματισμένη και ψυχολογικά ευάλωτη ηρωίδα, που προσπαθεί να ξεπεράσει την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του 'κακού' της πρώτης σαιζόν, Killgrave. Μια προσπάθεια που δεν στηρίζεται τόσο στις υπερδυνάμεις της, όσο στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Ατίθαση, αλκοολική, ατημέλητη και καθόλου τέλεια, η Jessica Jones διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν συναντούμε συχνά σε πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, πόσο μάλλον σε ήρωες. Ενας χαρακτήρας που ενσαρκώνεται υποδειγματικά απο την Krysten Ritter, που φαντάζει σαν μια εξαιρετική επιλογή για το ρόλο. Μια επιλογή που σε συνδυασμό και με τις αυτές του David Tennant (Kilgrave), του Mike Colter (Luke Cage) και της Rachael Taylor (Trish Walker), έχει σαν αποτέλεσμα μια comic σειρά με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ερμηνειών.

Κριτική της τηλεοπτικής σειράς "Jessica Jones"

Ερμηνείες που βοηθούν και κατά κάποιο τρόπο διασώζουν την πρώτη σαιζόν της σειράς, που κινήθηκε αρκετά υποτονικά και αναλώθηκε εξολοκλήρου στην καταδίωξη του Kilgrave και τον αντίκτυπο των ενεργειών του πάνω στα αθώα θύματα του. Εναν supervillain, που η φύση των δυνάμεων του προκάλεσε πολλές φορές σύγχυση και σεναριακά κενά στην προβληματική πλοκή, που κινήθηκε αργά και με υπερφορτωμένους διαλόγους. Κάτι που σε συνδυασμό με την επίπεδη και χλωμή αισθητική που διακατέχει την παραγωγή, καθιστά την σειρά κάπως δύσκολη για όλα τα γούστα.

Συνοψίζοντας, το "Jessica Jones" είναι μια adult και πολύ διαφορετική comic σειρά, που εστιάζει στο μετατραυματικό στρές και που διαθέτει αρκετές αρετές, αλλά και αδυναμίες, όπως ακριβώς και ο χαρακτήρας της ηρωίδας...

Το σενάριο της σειράς έχουν γράψει ο δημιουργός του comic Brian Bendis και η Melissa Rosenberg ("Dexter"), η οποία εκτελεί και χρέη showrunner.

Πρωταγωνιστούν οι Krysten Ritter David Tennant, Rachael Taylor, Mike Colter, Carrie-Anne Moss, Erin Moriarty, Eka Darville, Susie Abromeit και Phil Cappadora.

Η σειρά θα επιστρέψει για την δεύτερη σαιζόν μέσα στο 2018.

Δείτε το trailer:

7.6 Καλή
 • Σκηνοθεσία 7.5
 • Σενάριο 7
 • Ερμηνείες 8.5
 • Παραγωγή 7.5
 • Κριτική Χρηστών (9 Ψήφισαν) 7.8
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

2 Σχόλια

 1. Panayiotis σε

  Ελα μου?
  “κινήθηκε αρκετά υποτονικά και αναλώθηκε εξολοκλήρου στην καταδίωξη του Kilgrave”
  “προκάλεσε πολλές φορές σύγχυση και σεναριακά κενά στην προβληματική πλοκή”
  “επίπεδη και χλωμή αισθητική που διακατέχει την παραγωγή”

  Αυτη η κριτική αποκλειεται να ειναι ατομου που ειδε την σειρα! Υποτονική και χλωμή? Σοβαρά?

  • Cinemode σε

   Υποτονική όσον αφορά το ρυθμό και χλωμή όσον αφορά την αισθητική.