Είδαμε Τον Πιλότο Του "The Shannara Chronicles"

0

"Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού, η ιστορία εστιάζει στην οικογένεια των Shannara και τους απογόνους της, που διαθέτουν την αρχαία μαγεία και μπορούν να ξαναδιαμορφώσουν το μέλλον του κόσμου, μέσα απο τις περιπέτειες τους."

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις τηλεοπτικές σειρές φαντασίας είναι το υψηλό κόστος που απαιτείται για την δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου γεμάτου με μυθικά πλάσματα και εξωτικές τοποθεσίες. Κάτι που έχει καταφέρει μόνο το "Game of Thrones", αλλά με το υψηλότατο τίμημα των επτά εκατομμυρίων ανά επεισόδιο. Ενα εξωφρενικό budget που η νέα σειρά του Mtv δεν διαθέτει. Παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό του όμως, το "The Shannara Chronicles" φαντάζει αρκετά καλοφτιαγμένο για τα τηλεοπτικά δεδομένα, με πλούσια εικόνα τόσο στα τοπία όσο και στα πλάσματα. Εκεί όμως που φαίνεται να υστερεί είναι στην δημιουργία μιας πειστικής ατμόσφαιρας καθώς το νεανικό και άπειρο cast, κάποιες στιγμές αδυνατεί να ανταπεξέλθει με το ούτως η άλλως ελαττωματικό σενάριο.

ειδαμε τον πιλοτο του the shannara chronicles

Αν και η σειρά εξελίσσεται σε ένα πολύ μακρινό, δυστοπικό μέλλον, το "The Shannara Chronicles" φαντάζει υπερβολικά όμορφο, στυλιζαρισμένο και light, για μια ιστορία που εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον γεμάτο με trolls και δαίμονες και με κατεύθυνση μια επική μάχη ανάμεσα στο φώς και το σκοτάδι. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς η σειρά απευθύνεται στο νεανικό κοινό του Mtv, όμως αυτή η προσέγγιση που είναι ήδη αρκετά οικεία απο τις μεταφορές των young adult βιβλίων, δεν βοηθά στην δημιουργία μιας σοβαρής ατμόσφαιρας που να συνάδει με τον μεταποκαλυπτικό κόσμο που παρουσιάζει.

Πέρα απο τις αδυναμίες του όμως, το "The Shannara Chronicles" αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια του Mtv να εισέλθει στο χώρο των τηλεοπτικών σειρών, μια προσπάθεια απο την οποία θα αποκτήσει χρήσιμες εμπειρίες για τα μελλοντικά του project.

ειδαμε τον πιλοτο του the shannara chronicles

Την σκηνοθεσία της νέας σειράς αρχικά είχε αναλάβει ο Jon Favreau ("Iron Man", "Cowboys & Aliens"), όμως το φορτωμένο πρόγραμμα του τελικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την θέση του, παραμένοντας όμως στη θέση του παραγωγού. Την σκηνοθεσία των δυο πρώτων επεισοδίων τελικά ανέλαβε ο Jonathan Liebesman ("Wrath of the Titans, "Battle Los Angeles").

Το σενάριο της σειράς που είναι βασισμένο στα βιβλία του Terry Brooks, έχουν γράψει οι σεναριογράφοι του "Smallville", Miles Millar και Alfred Gough που θα εκτελέσουν και χρέη showrunner.

Πρωταγωνιστούν οι Poppy Drayton ("Downton Abbey"), Ivana Baquero ("Pan's Labyrinth"), Manu Bennett ("Spartacus", "Arrow"), John Rhys-Davies ("The Lord of the Rings"), Austin Butler ("Arrow"), Emilia Burn, Aaron Jakubenko, Marcus Vanco, Brooke Williams, Daniel MacPherson.

Το "The Shannara Chronicles" έκανε πρεμιέρα στο Mtv, στις 5 Ιανουαρίου.

Δείτε το trailer:

6.7 Awesome
  • Σκηνοθεσία 6.8
  • Σενάριο 6.5
  • Ερμηνείες 5.7
  • Παραγωγή 7.8
  • Κριτική Χρηστών (17 Ψήφισαν) 6.2
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.