Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

0

Οταν το 2014 μαθαίναμε ότι το Netflix ετοιμάζει την τηλεοπτική σειρά του "Daredevil", η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιαστήκαμε και ιδιαίτερα. Και πως θα μπορούσε να ενθουσιαστεί κάποιος άλλωστε, όταν η τελευταία ανάμνηση απο τον ήρωα της Marvel ήταν η πολύ κακή ταινία του 2003, με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck.

Μια αρνητική προδιάθεση που ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα, ύστερα απο την παρακολούθηση της πολύ καλής πρώτης σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς του Netflix (διαβάστε την κριτική μας εδώ).

Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

Με αρκετή αυτοπεποίθηση απο τις πολύ καλές κριτικές που απέσπασε η πρώτη σαιζόν, το Netflix αποφάσισε πολύ συνετά να ανεβάσει και άλλο τον πήχη, σχεδιάζοντας μια δεύτερη σαιζόν με μεγαλύτερη κλίμακα και εμφανώς μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

"Εκεί που ο Matt νόμισε ότι απεκατέστησε την τάξη στην πόλη, νέες δυνάμεις αναδύονται στο Hell’s Kitchen. Τώρα ο Άνθρωπος Χωρίς Φόβο' θα πρέπει να αναμετρηθεί με έναν νέο αντίπαλο, τον Frank Castle και να αντιμετωίσει ένα παλιό αίσθημα, την Elektra Natchios.

Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

Μεγαλύτερα προβλήματα προκύπτουν όταν ο Frank Castle, ένας άνδρας που αναζητά την εκδίκηση, ξαναγεννιέται ως ο The Punisher, ένας άνδρας που παίρνει το νόμο στα χέρια του, μέσα στη γειτονιά του Matt. Την ίδια ώρα, ο Matt πρέπει να ισορροπήσει το καθήκον του στην κοινωνία σαν δικηγόρος και σαν ο ήρωας του Hell’s Kitchen, αντιμετωπίζοντας μια επιλογή ζωής που θα τον αναγκάσει να καταλάβει τι πραγματικά σημαίνει το να είσαι ήρωας."

Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

Με την προσθήκη των χαρακτήρων της Electra και του Punisher, η δεύτερη σαιζόν του "Daredevil" απέκτησε μεγαλύτερο εύρος, ενώ ο ήρωας του Hell's Kitchen βρήκε στο πρόσωπο τους δυο νέους, αμφιλεγόμενους συμμάχους. Δυο αιμοδιψείς και "ελαττωματικοί" χαρακτήρες που ακολουθούν τελείως διαφορετική προσέγγιση απο αυτήν του μετριοπαθούς Daredevil, που ακόμη δεν έχει χάσει την πίστη του στους ανθρώπους.

Διχασμένος όσο ποτέ και με την εγκληματικότητα να αυξάνεται, ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί σαν Daredevil να εξημερώσει τους εξαγριωμένους Electra και Punisher που προκαλούν το ένα μακελειό πίσω απο το άλλο, ενώ σαν ο δικηγόρος Matt Murdock προσπαθεί με την βοήθεια του νόμου και των πιστών συντρόφων του Karen Page και Foggy Nelson να πλήξει το έγκλημα. Μια ανηλεής προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών που στο τέλος της δεύτερης σαιζόν θα διχάσει και τον ίδιο τον ήρωα.

Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

Μια δεύτερη σαιζόν με λιγότερο βαθυστόχαστους διαλόγους, αλλά με καταιγιστικό ρυθμό, ένα πρωτοφανές επίπεδο παραγωγής, εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές δράσης και ένα εντυπωσιακό, ταλαντούχο cast που περιλαμβάνει τους Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, τον καλύτερο Punisher που έχουμε δεί μέχρι σήμερα, Jon Bernthal, την sexy καρατέκα Elodie Yung και special guest εμφανίσεις απο τους Scott Glenn, Rosario Dawson και τον Vincent D'Onofrio, που για μια ακόμη φορά "δίνει τα ρέστα του" στο ρόλο του Wilson Fisk.

Κριτική: "Daredevil" - 2η Σαιζόν

Μια δεύτερη σαιζόν που σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχουμε δεί σε σειρά comic και που αποτελεί σημείο αναφοράς για το είδος, εκθέτωντας όλες τις άλλες σειρές comic που προβάλλονται αυτή τη στιγμή και που πλέον μοιάζουν με superhero-σαπουνόπερες...

Δημιουργός της σειράς είναι ο Drew Goddard ("The Cabin in the Woods"), ενώ χρέη showrunners στην δεύτερη σαιζόν εκτέλεσαν οι Doug Petrie ("Buffy the Vampire Slayer", "American Horror Story") και Marco Ramirez ("Sons of Anarchy").

Η σειρά που έχει ανανεωθεί και για τρίτη σαιζόν θα επιστρέψει στις αρχές του 2017, πάντα μέσα απο το Netflix.

8.5 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8.5
  • Σενάριο 7.5
  • Ερμηνείες 8.5
  • Παραγωγή 9.5
  • Κριτική Χρηστών (15 Ψήφισαν) 8.9
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.