Κριτική: "Black Sails"

0

"Η ιστορία εξελίσσεται 20 χρόνια πρίν απο την κλασσική νουβέλα "Treasure Island", του Louis Stevenson και ακολουθεί τον Καπετάνιος Flint, τον πιο διαβόητο πειρατή της εποχής του. Μια εποχή σφοδρής αντιπαράθεσης με την Βρετανική Αυτοκρατορία που τους θεωρεί εχθρούς της ανθρωπότητας και τους πειρατές να κυρήσουν τον πόλεμο ενάντια στο κόσμο. Απειλούμενοι με την εξαφάνιση, πολεμούν για την διάσωση του New Providence Island, του πιο διαβόητου εγκληματικού παράδεισου της εποχής, μια περιοχή γεμάτη πειρατές, πόρνες, κλέφτες και τυχοδιώκτες, ένα μέρος που διακατέχεται απο τις ανοιχτόμυαλες ιδέες και την ωμότητα."

Κριτική: "Black Sails"

Οταν το 2013 το δίκτυο Starz ανακοίνωσε την πρόθεση του να υλοποιήσει μια πειρατική τηλεοπτική σειρά, πολύ θεώρησαν αυτή την κίνηση ως ρίσκο. Ενα δράμα εποχής, με υψηλές απαιτήσεις σε κοστούμια, σκηνικά και σκηνές ναυμαχίας, σίγουρα δεν ήταν ένα πολύ ασφαλές εγχείρημα, πόσο μάλλον σε μια εποχή όπου η τηλεόραση έχει κατακλυστεί απο τους σούπερ ήρωες και τα zombies.

Αρνητικές προβλέψεις που φάνηκαν να επιβεβαιώνονται με τα πρώτα επεισόδια της πρώτης σαιζόν. Με ένα σχετικά άσημο cast, περιορισμένο προϋπολογισμό, χαρακτήρες χωρίς βάθος και μια κλισέ πλοκή που αφορούσε την αναζήτηση ενός θησαυρού, το "Black Sails" φάνηκε σαν μια πρόχειρη παραγωγή που δεν είχε να προσφέρει τίποτε το καινούργιο στο είδος. Ομως με την έλευση της δεύτερης σαιζόν τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Οι χαρακτήρες απέκτησαν βάθος, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε και η ιστορία απελευθερώθηκε απο τα στενά πλαίσια της αναζήτησης του θησαυρού και μετατράπηκε σε μια γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στους πειρατές και τον "πολιτισμένο κόσμο", που στην ουσία δεν ήταν και τόσο πολιτισμένος.

Κριτική: "Black Sails"

Οι πειρατές πλέον αφήνουν τις διαφορές τους στην άκρη και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατέψουν το μοναδικό σπίτι που γνώρισαν ποτέ, την πολή Nassau στο νησί του New Providence Island, το μέρος όπου ανταλλάσουν τα αγαθά που κλέβουν στις επιδρομές τους και το μοναδικό μέρος όπου μπορούν να ζούν ελεύθεροι.

Εχοντας χάσει πλέον τον έρωτα της ζωής του, ο Καπετάνιος Flint βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον αληθινό του εαυτό και τον χαρακτήρα του διαβόητου και αδίστακτου πειρατή που αναγκάστηκε να υιοθετήσει, έτσι ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας, που ουσιαστικά τον ανέθρεψε.

Κριτική: "Black Sails"

Με εντυπωσιακές σκηνές που γυρίζονται στο Cape Town της Νοτίου Αφρικής, υπό το φώς του ήλιου και χωρίς την αποστείρωση του στούντιο, το "Black Sails" αποτελεί μια πανδαισία για το μάτι και μια υπερβολή για τα τηλεοπτικά δεδομένα.

Μια σειρά που αν ξεκίνησε σαν μια ένοχη απόλαυση, εξελίχθηκε σε ένα στιβαρό πειρατικό δράμα με υψηλό επίπεδο παραγωγής, που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί η μικρή οθόνη.

Κριτική: "Black Sails"

Η σειρά που διανέμεται σε 175 χώρες ανά τον κόσμο με ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, διανύει αυτή την στιγμή την τρίτη σαιζόν, ενώ το Starz έχει παραγγείλει ήδη και την τέταρτη σαιζόν, καθιστώντας έτσι το "Black Sails" την πρώτη σειρά του δικτύου που ξεπερνά τις τρείς σαιζόν, κάτι που δεν κατάφερε ούτε το "Spartacus" αλλά ούτε και το "Da Vinci’s Demons".

black-sails-cast

Δημιουργοί της σειράς είναι οι Robert Levine («Human Target») και Jonathan E. Steinberg («Jericho»), ενώ στη θέση του παραγωγού βρίσκεται ο Michael Bay («Transformers»).

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο εξαιρετικός Toby Stephens, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Hannah New, Jessica Parker Kennedy, Zach McGowan, Luke Arnold, Toby Schmitz, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Tom Hopper και Ray Stevenson.

8.0 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8.1
  • Σενάριο 7.7
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 8.5
  • Κριτική Χρηστών (36 Ψήφισαν) 7.3
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.