Οι Νέες Τηλεοπτικές Σειρές Του Καλοκαιριού [2014]

0

Λίγες ημέρες πρίν ξεκινήσει ημερολογιακά το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε μερικές απο τις νέες τηλεοπτικές σειρές που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν (1 Ιουνίου - 31 Αυγούστου). Βάση του προφίλ και του δικτύου προβολής, οι σειρές που ξεχωρίζουν είναι το "Halt & Catch Fire" του AMC, το "The Leftovers" του HBO, το "Extant" του CBS, το "Outlander" του Starz και το "The Strain" λόγω της παρουσίας του Guillermo del Toro.

Ασχετα όμως με το υψηλό προφίλ και τους συντελεστές, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγούν αν δεν δούμε το πρώτο επεισόδιο της κάθε σειράς, καθώς κατά το παρελθόν πολλές σειρές φαίνονταν ενδιαφέρουσες "στα χαρτιά", αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

[Με σειρά πρεμιέρας]

 

"HALT AND CATCH FIRE" [AMC] | Βαθμολογία Cinemode: [8 / 10]

halt-and-catch-fire amc

"Η σειρά καταγράφει την άνοδο της εποχής των PC (Personal Computers) στην περιοχή Silicon Prairie του Texas, στίς αρχές της δεκαετίας του 80', όπου μια αταίριαστη τριάδα αποτελούμενη απο έναν οραματιστή, ένα μηχανικό και μια χαρισματική νεαρή, θα πάρει επαγγελματικά και προσωπικά ρίσκα στην προσπάθεια της κατασκευής ένος υπολογιστή που θα αλλάξει τον κόσμο. Καθώς το τοπίο του Texas αλλάζει γεμίζοντας με εγκαταστάσεις παρασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, οι τριβές μεταξύ της τριάδας κλιμακώνονται καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν στην λεπτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το όραμα και την απάτη, την διάνοια και την ψευδαίσθηση..."

Δημιουργοί της σειράς είναι οι Chris Cantwell & Chris Rogers, στη θέση του showrunner βρίσκεται ο Jonathan Lisco, ενώ στη θέση των παραγωγών βρίσκονται οι Mark Johnson και Melissa Bernstein ("Breaking Bad", "Rectify").

Πρωταγωνιστούν οι Lee Pace ("Pushing Daisies"), Scoot McNairy ("Argo"), Mackenzie Davis ("Smashed"), Kerry Bishé, Toby Huss ("Cowboys & Aliens"), David Wilson Barnes ("The Bourne Legacy").

Πρεμιέρα: 1η Ιουνίου. | Περισσότερα >

Δείτε το teaser:


 


 

"DOMINION" [Syfy] | Βαθμολογία Cinemode: [5 / 10]

dominion-banner-syfy

"Το "Dominion" είναι ένα επικό μεταφυσικό δράμα που λαμβάνει χώρα το έτος 25 Μ.Τ (μετά το τέλος). Σε αυτό το αλλαγμένο μεταποκαλυπτικό μέλλον, ένας στρατός κατώτερων αγγέλων - συγκεντρωμένος απο τον αρχάγγελο Γαβριήλ - έχει κηρύξει ένα πόλεμο κατοχής ενάντια στην ανθρωπότητα. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, στρεφόμενος ενάντια στο είδος του, επιλέγει να πάρει το μέρος των ανθρώπων και να στραφεί ενάντια στον Γαβριήλ.

Υστερα απο τον πόλεμο που διήρκησε 25 χρόνια, νέες οχυρωμένες πόλεις αρχίζουν να δημιουργούνται με σκοπό την προστασία των ανθρώπων επιζώντων. Στο Vega (πρώην Las Vegas) την μεγαλύτερη απο αυτές τις πόλεις, δύο οίκοι μάχονται για τον έλεγχο οδηγώντας τις εξελίξεις πρός πολιτική αναταραχή και μια επικίνδυνη μετατόπιση δύναμης. Την ίδια ώρα, ένας αντιδραστικός νεαρός στρατιώτης ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι, καθώς ο πόλεμος μεταξύ της ανθρωπότητας και των αγγέλων χειροτερεύει και η κυριαρχία τους κλιμακώνεται."

Το σενάριο του πιλότου έχει αναλάβει ο Vaun Wilmott ("Sons of Anarchy"), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Scott Stewart ("Legion", "Priest", "Dark Skies").

Πρωταγωνιστούν οι Christopher Egan ("Kings"- TV Series), Luke Allen-Gale ("The Borgias"), Alan Dale ("Lost"), Tom Wisdom (300), Carl Beukes, Roxanne McKee, Anthony Stewart Head, Shivani Ghai, Tanya van Graan.

Πρεμιέρα: 19 Ιουνίου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:

 


 

"THE LAST SHIP" [TNT] | Βαθμολογία Cinemode: [6.5 / 10]

the-last-ship-tnt-banner

"Μια παγκόσμια καταστροφή αποδεκατίζει το 80% του πληθυσμού της Γής. Εξαιτίας της θέσης του, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο "Nathan James" αποφεύγει τις συνέπειες της καταστροφής. Τώρα όμως το πλήρωμα και ο καπετάνιος πρέπει να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, σε ένα κόσμο που αποτελούν τους λιγοστούς εναπομείναντες επιζώντες."

Στη σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου βρίσκεται ο Jonathan Mostow (U-571, Breakdown) ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Hank Steinberg ("Without a Trace") και Steven Kane ("The Closer") που θα έχουν και ρόλους στην παραγωγή.

Πρωταγωνιστούν οι Adam Baldwin, Rhona Mitra, Eric Dane, Michaela McManus, Travis Van Winkle, Alyssa Diaz, Tracy Middendorf, Kevin Phillips, Charles Parnell.

Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:

 


 

"THE LEFTOVERS" [HBO] | Βαθμολογία Cinemode: [7 / 10]

the leftovers

"Το "The Leftovers" εστιάζει στη πόλη Mapleton, και τους κατοίκους της που πρέπει να αντιμετωπίσουν την ξαφνική απώλεια αρκετών απο τους συγγενείς τους & τους φίλους τους, αλλά και το γεγονός ότι αυτοί που έμειναν πίσω δεν ήταν αρκετά "καλοί", για να ανέλθουν σε αυτό που αποκαλείται "Η Αρπαγή".

Το πιλοτικό επεισόδιο θα σκηνοθετήσει ο Peter Berg ("The Kingdom", "Battleship") ενώ στη παραγωγή της σειράς θα βρίσκονται οι Ron Yerxa ("Little Miss Sunshine"), Albert Berger ("Cold Mountain") και οι Damon Lindelof, Tom Perrotta.

Πρωταγωνιστούν οι Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Danny Flaherty, Michael Gaston, Natalie Gold, Frank Harts, Bill Heck, Marceline Hugot, Edward James Hyland.

Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:

 


 

"ΕΧΤΑΝΤ" [CBS] | Βαθμολογία Cinemode: [6 / 10]

extant-cbs-banner

"Υστερα απο παραμονή ενός χρόνου στο διάστημα, εκεί όπου εκτέλεσε μια σειρά ιδιαίτερων πειράματων, η αστροναύτης Molly Watts (Halle Berry) επιστρέφει για να να συνεχίσει τη ζωή της με τον σύζυγο της John - ένα λαμπρό επιστήμονα - και τον "ιδιαίτερο" γιό της Ethan. Ομως η επιστροφή της Molly στη Γή, θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο για τον πλανήτη, όσο και για ολόκληρη την ανθρωπότητα."

Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει ο Mickey Fisher, ενώ στη θέση των παραγωγών βρίσκονται οι Steven Spielberg, Darryl Frank, Brooklyn Weaver, Justin Falvey, και Greg Walker.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο της αστροναύτη Molly Watts βρίσκεται η Halle Berry, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Hiroyuki Sanada ("Helix"), Pierce Gagnon, Camryn Manheim, Goran Visnjic, Grace Gummer, Michael O’Neil.

Πρεμιέρα: 9 Ιουλίου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:


 

"THE STRAIN" [FX] | Βαθμολογία Cinemode: [7 / 10]

the-strain-fx

"Το "The Strain" είναι ένα υψηλού επιπέδου θρίλερ που αφηγείται την ιστορία του επιδημιολόγου Ephraim Goodweather (Corey Stoll) και επικεφαλή του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων της Νέας Υόρκης. Αυτός και η ομάδα του καλούνται να εξερευνήσουν ένα μυστηριώδες ξέσπασμα ιού, ο οποίος έχει σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα ένα αρχαίο στέλεχος του βαμπιρισμού. Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται, ο Ephraim, η ομάδα του και μια σύμπραξη κατοίκων της πόλης, ρίχνονται στο πόλεμο για την σωτηρία της ανθρωπότητας."

Το σενάριο της σειράς έχουν αναλάβει οι Guillermo del Toro & Chuck Hogan, ενώ στη θέση του showrunner και παραγωγού βρίσκεται ο Carlton Cuse (Lost).

Πρωταγωνιστούν οι Corey Stoll, Natalie Brown, Kevin Durand, Mia Maestro, Sean Astin, Leslie Hope, Robert Maillet, Miguel Gomez, Natalie Brown, Jonathan Hyde, Richard Sammel.

Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου | Περισσότερα >

Δείτε τo trailer:


 

"MANHATTAN" [WGN America] Βαθμολογία Cinemode: [7.5 / 10]

Νέα Τηλεοπτική Σειρά: "Manhattan"

"Το νέο δράμα του WGN ακολουθεί την προσπάθεια της κατασκευής της πρώτης ατομικής βόμβας του κόσμου (Manhattan Project), στο Los Alamos του New Mexico. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται οι ιδιοφυείς πλήν "προβληματικοί" επιστήμονες και οι οικογένειες τους, καθώς προσπαθούν να συνυπάρξουν σε ένα κόσμο όπου τα μυστικά και τα ψέματα, διεισδύουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους."

Δημιουργός της σειρά είναι ο Sam Shaw, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Thomas Schlamme ("The West Wing"), που θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού.

Πρωταγωνιστούν οι John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Daniel Stern, Ashley Zukerman, Katia Herbers, Christopher Denham, Harry Lloyd, Michael Chernus, Rachel Brosnahan, Eddie Shin.

Πρεμιέρα: 27 Ιουλίου | Περισσότερα >

Δείτε το teaser:

 


 

"THE KNICK" [Cinemax] Βαθμολογία Cinemode: [8 / 10]

the-knick-cinemax

"Η νέα σειρά λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη του 1900 και εστιάζει στους πρωτοποριακούς χειρουργούς, νοσοκόμες και προσωπικό του νοσοκομείου Knickerbocker, που εξαντλούν τα όρια της ιατρικής σε μια εποχή υψηλής θνησιμότητας και έλλειψης αντιβιοτικών."

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Steven Soderbergh ("Traffic", "Erin Brockovich"), ενώ στο σενάριο βρίσκονται οι Jack Amiel ("Big Miracle") και Michael Begler ("Big Miracle") που θα εκτελέσουν και χρέη παραγωγών.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Clive Owen ("Children of Men", "Sin City") ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Jeremy Bobb, Steve Garfanti, Andre Holland, Juliet Rylance, Joseph Scarpino, Chris Sullivan, Grainger Hines, Zuzanna Szadkowski, David Itchkawitz, Ying Ying Li, Suzanne Savoy.

Πρεμιέρα: 8 Αυγούστου | Περισσότερα >

Δείτε το teaser:

 


 

"OUTLANDER" [STARZ] Βαθμολογία Cinemode: [6 / 10]

outlander-starz-banner

"Το Outlander συνδέει το ρομάντζο, την επιστημονική φαντασία, την ιστορία και την περιπέτεια. Η ιστορία ακολουθεί την Claire, μια παντρεμένη νοσοκόμα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που κατά λάθος θα βρεθεί στο 1743, εκεί όπου αμέσως "ρίχνεται" σε ένα άγνωστο κόσμο περιπέτειας την ώρα που η ζωή της κινδυνεύει.

Οταν η Claire θα αναγκαστεί να παντρευτεί τον Jamie, έναν ευγενικό και ρομαντικό Σκωτσέζο πολεμιστή, αυτό θα πυροδοτήσει μια παθιασμένη σχέση που θα χωρίσει την καρδιά της Claire μεταξύ δυο τελείως διαφορετικών ανδρών, σε δύο ασυμβίβαστες ζωές."

Δημιουργός της νέας σειράς είναι ο Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica", "Star Trek Tv Series", "Helix"), σε μια παραγωγή της Sony Pictures TV για το τηλεοπτικό δίκτυο Starz.

Πρωταγωνιστούν οι Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Gary Lewis, Graham McTavish, Duncan Lacroix, Lotte Verbeek, Nell Hudson.

Πρεμιέρα: 9 Αυγούστου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:

 


 

"LEGENDS" [TNT] Βαθμολογία Cinemode: [6.5 / 10]

legends-tnt-banner

"Η σειρά εστιάζει στον μυστικό πράκτορα Martin Odum (Sean Bean), που εργάζεται στις άκρως μυστικές αποστολές του FBI. O Martin διαθέτει μια περίεργη ικανότητα που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε διαφορετικό άνθρωπο για την κάθε αποστολή του. Ομως και η δική του ταυτότητα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, όταν ενας μυστηριώδης ξένος θα ισχυριστεί ότι ο Martin δεν είναι αυτός που νομίζει."

Δημιουργός της σειράς είναι ο Howard Gordon (Homeland, 24) που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Mark Bomback και Jeffrey Nachmanoff, βασισμένοι στη νουβέλα του Robert Littell.

Στο πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Sean Bean, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Ali Larter ("Heroes"), Amber Valletta ("Revenge"), Steve Harris, Rob Mayes, Tina Majorino, Billy Brown, Frank John Hughes, Brendan McCarthy, James Moses Black, April Bogenschutz, Joe Holt.

Πρεμιέρα: 13 Αυγούστου | Περισσότερα >

Δείτε το trailer:

 


 

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.