Ο Εντυπωσιακός Πιλότος Του "Halt and Catch Fire"

0

Πρίν απο δέκα περίπου ημέρες, το δίκτυο AMC διέθεσε δωρεάν μέσα απο το Tumblr, το επεισόδιο-πιλότο της νέας τηλεοπτικής σειράς "Halt and Catch Fire". Εχοντας δεί το πρώτο επεισόδιο, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι το AMC τα κατάφερε και πάλι, με μια original σειρά που διαπρέπει σε όλους τους τομείς.

"Η σειρά καταγράφει την άνοδο της εποχής των PC (Personal Computers) στην περιοχή Silicon Prairie του Texas, στίς αρχές της δεκαετίας του 80', όπου μια αταίριαστη τριάδα αποτελούμενη απο έναν οραματιστή, ένα μηχανικό και μια χαρισματική νεαρή, θα πάρει επαγγελματικά και προσωπικά ρίσκα στην προσπάθεια για την κατασκευή ένος νέου υπολογιστή που θα αλλάξει τον κόσμο. Καθώς το τοπίο του Texas αλλάζει γεμίζοντας με εγκαταστάσεις παρασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, οι τριβές μεταξύ της τριάδας κλιμακώνονται καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν στην λεπτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το όραμα και την απάτη, την διάνοια και την ψευδαίσθηση..."

Halt and Catch Fire AMC

Οι κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς είναι ο αλαζόνας Joe MacMillan - ένα πρώην στέλεχος της IBM που θέλει να γράψει τη δική του ιστορία με ένα καινοτόμο pc, ο Gordon Clark - ένας ικανότατος πλήν κατεστραμμένος μηχανικός - και η Cameron Howe μια αντιδραστική και ιδιαίτερα ταλαντούχα νεαρή προγραμματίστρια. Οι καλογραμμένοι και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες ενσαρκώνονται με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, αλλά και της Kerry Bishé σε δεύτερο ρόλο.

Η αναπαράσταση της δεκαετίας του 80' γίνεται αριστοτεχνικά, τόσο οπτικά με την ψυχρή κινηματογράφηση, όσο και ακουστικά μέσα απο ένα πολύ προσεκτικά επιλεγμένο soundtrack.

Δημιουργοί της σειράς είναι οι Chris Cantwell & Chris Rogers, στη θέση του showrunner βρίσκεται ο Jonathan Lisco, ενώ στη θέση των παραγωγών βρίσκονται οι Mark Johnson και Melissa Bernstein ("Breaking Bad", "Rectify").

Πρωταγωνιστούν οι Lee Pace ("Pushing Daisies"), Scoot McNairy ("Monsters", "Argo"), Mackenzie Davis ("Smashed"), Kerry Bishé ("Argo". "Grand Piano"), Toby Huss ("Cowboys & Aliens"), David Wilson Barnes ("The Bourne Legacy").

Με το "Breaking Bad" να έχει τελειώσει και το "Mad Men" να τελειώνει σύντομα, το AMC αναζητά το νέο μεγάλο hit που μαζί με το "The Walking Dead" θα διατηρήσουν το δίκτυο στο υψηλό επίπεδο των τελευταίων χρόνων. Αν η πρώτη σαιζόν του "Halt and Catch Fire" κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με αυτό του πιλοτικού επεισοδίου, τότε μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για μια απο τις καλύτερες σειρές της χρονιάς...

Το "Halt and Catch Fire" θα κάνει πρεμιέρα στο AMC την 1η Ιουνίου και θα αποτελείται απο 10 επεισόδια.

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.