Είδαμε Τον Πιλότο Του "Deadly Class"

0

"Βρισκόμαστε στο 1987. Ο Marcus Lopez μισεί το σχολείο. Οι βαθμοί του είναι χάλια. Δεν έχει χρήματα. Οι δημοφιλείς αθλητές παρενοχλούν τους φίλους του. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί μέσα στην τάξη εξαιτίας ενός εντυπωσιακού κοριτσιού που βρίσκεται στη πρώτη σειρά των θρανίων και επειδή σκέφτεται το show 'Dag Nasty', για το οποίο έχει ήδη προμηθευτεί εισιτήρια.

Όμως οι αθλητές είναι τα παιδιά του κορυφαίου δολοφόνου του Joseph Stalin, οι καθηγητές είναι μέλη μιας αρχαίας οργάνωσης εκτελεστών, το μάθημα στο οποίο αποτυγχάνει είναι το "Οδηγός Διαμελισμού" ["Dismemberment 101] και το κορίτσι-καψούρα του είναι μέλος ενός διαβόητου εγκληματικού συνδικάτου της Ιαπωνίας και ήδη μετρά περισσότερες απο 10 δολοφονίες.

Είδαμε Τον Πιλότο Του "Deadly Class"

Καλώς ήρθατε στο πιο βίαιο γυμνάσιο της Γής, εκεί όπου στέλνουν τα παιδιά τους οι μεγαλύτερες οικογένειες του εγκλήματος για να εκπαιδευτούν. Ο φόνος είναι τέχνη. Το να μπορείς να σκοτώνεις θέλει ικανότητες. Στο γυμνάσιο των Θανάσιμων Τεχνών του King’s Dominion, το μαχαίρωμα στην πλάτη δεν είναι πάντα μεταφορικό, κάτι που ισχύει και για το δηλητήριο των συμμαθητών σου."

Οταν πρίν απο δυο χρόνια μαθαίναμε για την τηλεοπτική μεταφορά του "Deadly Class", το comic που δημιούργησαν οι Rick Remender, Wesley Craig, Lee Loughridge και Rus Wooton, η αλήθεια είναι πως ενθουσιάστηκαμε, καθώς το comic της Image Comics χαρακτηρίζεται απο την πρωτοτυπία και την τόλμηρη και ιδιαίτερα βίαιη ιστορία του.

Όταν όμως μάθαμε πως η σειρά θα προβληθεί μέσα απο το δίκτυο Syfy, τότε τον ενθουσιασμό διαδέχθηκε ο προβληματισμός, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο αν και επιλέγει ενδιαφέρουσες ιστορίες, σχεδόν ποτέ δεν τις υλοποιεί σωστά.

Με αυτή την αρνητική διάθεση ξεκινήσαμε την παρακολούθηση του πρώτου επεισοδίου, που το Syfy διέθεσε σχεδόν δυο εβδομάδες πρίν την επίσημη πρεμιέρα της σειράς (16 Ιανουαρίου).
Όμως, απο τα πρώτα κιόλας λεπτά του επεισοδίου οι όποιες ανησυχίες υποχώρησαν και αμέσως αφεθήκαμε στην όμορφη αισθητική και το υπέροχο soundtrack να μας οδηγήσουν στην συνέχεια.

Είδαμε Τον Πιλότο Του "Deadly Class"

Η ιστορία εξελίσσεται στο San Franchisco της δεκαετίας του 80' και ακολουθεί τον Marcus Lopez, εναν περιθωριακό, άστεγο νεαρό που θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση του, το κράτος και την κοινωνική του πολιτική, ή την έλλειψη αυτής. Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, ο Marcus θα βρεί μια σανίδα σωτηρίας απο τον Master Lin, τον επικεφαλής ενός ιδιαίτερου, μυστικού σχολείου για νεαρούς δολοφόνους, που επιλέγουν να σκοτώνουν ανθρώπους που ο χαμός τους θα κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Είδαμε Τον Πιλότο Του "Deadly Class"

Εκεί ο Marcus θα βρεθεί αντιμέτωπος με εναν επίσης σκληρό και βίαιο κόσμο που αποτελείται απο συμμορίες κακομαθημένων εφήβων, που είτε θα τον κάνει δυνατότερο, είτε θα του στοιχίσει την ζωή του.

Με underground ατμόσφαιρα, ήχους 80's και punk διάθεση, ο πιλότος του "Deadly Class" υπήρξε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, καθώς η σειρά του Syfy φαίνεται να αδιαφορεί για το πολιτικά ορθό και τα προσχήματα. Αν και οι πολύ βίαιες καταστάσεις του comic έχουν κάπως αποκλειστεί, η σειρά φαίνεται να έχει διατηρήσει σε αποδεκτό βαθμό το ύφος του comic, τόσο με τις πολιτικές αναφορές, όσο και με την σκοτεινή ατμόσφαιρα, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τα τηλεοπτικά δεδομένα.

Κλείνοντας τις εντυπώσεις μας απο το πρώτο επεισόδιο, το "Deadly Class" φαντάζει σαν μια καλοφτιαγμένη, τολμηρή και πολύ όμορφη αισθητικά τηλεοπτική σειρά, που βέβαια δεν στερείται και των κλισέ, καθώς οι νεανικοί χαρακτήρες και η ατμόσφαιρα της σχολής θυμίζουν κάτι απο "high school movie" της δεκαετίας του 80'. Μια σειρά που πέρα απο τα όποια ελαττώματα της, φαίνεται να διαθέτει την δυναμική για να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο, αν και εφόσον οι χαρακτήρες αποκτήσουν βάθος στα επόμενα επεισόδια.

Είδαμε Τον Πιλότο Του "Deadly Class"

Το σενάριο της σειράς έχουν γράψει οι Miles Feldsott και Rick Remender, ενώ χρέη παραγωγών θα εκτελέσουν οι σκηνοθέτες Joe Russo, Anthony Russo ("Captain America: The Winter Soldier", "Captain America: Civil War") και ο Adam Targum ("Banshee"), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη showrunner.

Πρωταγωνιστούν οι Benedict Wong ("Marco Polo", "Doctor Strange"), Liam James ("The Killing"), Lana Condor ("X-Men: Apocalypse"), Maria Gabriela de Faria ("Crossing Point"), Luke Tennie ("Shock and Awe"), Henry Rollins ("Sons of Anarchy"), Taylor Hickson ("Aftermath"), Siobhan Williams ("UnREAL"), Jack Gillett ("Storker"), Sean Depner ("Last Night in Suburbia"), Ryan Robbins ("Pure"), Michel Duval και Benjamin Wadsworth ("Teen Wolf").

Το "Deadly Class" θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου, μέσα απο το Syfy.

Δείτε το trailer:

7.6 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 7
  • Ερμηνείες 7.5
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (13 Ψήφισαν) 8.2
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.