Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Filmpixs Και Στην Ελλάδα

0

Η HF Productions, εταιρεία υπεύθυνη για μια σειρά εδραιωμένων ανεξάρτητων φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως θα λανσάρει την νέα streaming πλατφόρμα FILMPIXS στις 17 Φεβρουαρίου. Μια καινούργια πλατφόρμα για ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, που εστιάζουν σε επιδραστικές αφηγήσεις ως αφορμή αλλαγής.

Το FILMPIXS περιλαμβάνει τίτλους από φεστιβάλ κινηματογράφου μεγάλου κύρους, όπως αυτά των Καννών, Τορόντο, Βενετίας και Sundance, καθώς και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Μέσω της εδραιωμένης σχέσης της πλατφόρμας με τους επιμελητές προγράμματος της HF Productions, καθώς και μέσω της συνεργασίας με διεθνή ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, το FILMPIXS θα παρουσιάζει ιστορίες κοινωνικού αντίκτυπου και νέες κινηματογραφικές φωνές.

Στο επίσημο λανσάρισμα στις 17, η πλατφόρμα θα διαθέσει πάνω από 100+ ταινίες στους συνδρομητές της. Φερόμενες από SXSW, Tribeca, Rotterdam και Sundance, νέες ταινίες θα συνεχίσουν να προστίθενται στην υπηρεσία εβδομαδιαία. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, η πλειονότητα του περιεχομένου θα είναι διαθέσιμη στους θεατές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τους Henrik Friis και Benn Wiebe της HF Productions:

"Έχοντας δουλέψει με φεστιβάλ κινηματογράφου και συνεργάτες σε πάνω από 20 χώρες μέχρι σήμερα, ο στόχος της HF Productions είναι ξεκάθαρος: να στηρίζουμε σκηνοθέτες και να κάνουμε τις ιστορίες τους να ακουστούν. Το FILMPIXS είναι η συνέχεια αυτής της ιδέας, να παρέχουμε μια πλατφόρμα, ειδικά για ταινίες μικρού μήκους που συχνά χάνονται μετά την αρχική τους προβολή στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Το FILMPIXS θα διασφαλίσει ότι υπάρχει ζωή για αυτά τα κινηματογραφικά διαμάντια και μετά την προβολή τους στα φεστιβάλ. Και φυσικά, με τις σημερινές συνθήκες, αναγνωρίζουμε την δύναμη που έχουμε να φέρουμε αυτές τις σημαντικές αφηγήσεις ακόμη πιο κοντά σε ένα παγκόσμιο κοινό, μέσα στα σπίτια τους."

Στις 17 Φεβρουαρίου το FILMPIXS θα έχει διαθέσιμους τίτλους όπως την Τσέχικη, προτεινόμενη για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων "Dcera" ("Daughter") της Daria Kascheeva, για την επανασύνδεση μιας γυναίκας με τον πατέρα της, το βραβευμένο με 2020 Goya Award "El Escritor De Un Pais Sin Liberias" ("The Writer from a Country Without Bookstores") του Marc Serena, ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί έναν άνδρα από την Ισημερινή Γουινέα, ο οποίος εναντιώνεται στην δικτατορία του Teodoro Obiang μέσα από απεργία πείνας, και το "Figurant" του Jan Vejnar, επίσημη επιλογή στο SXSW 2020. Ακόμη, στο FILMPIXS θα προβληθούν το "Sin Cielo" ("For Your Consideration"), το οποίο κέρδισε το Grand Jury Prize στο Seattle International Film Festival και το πολωνικό κινουμένων σχεδίων "Acid Rain" του Tomek Popakul, με πρεμιέρα στο Sundance 2019, το οποίο ακολουθεί το ταξίδι απόδρασης και αυτοανακάλυψης ενός νέου.

Ενώ όσον αφορά τις ελληνικές παραγωγές που θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη μέρα, αυτές περιλαμβάνουν τις ταινίες μικρού μήκους "Route 3" και "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφότιστου και τα ντοκιμαντέρ "Little Mother", "Waiting In an Endless Line" και "A Survivor Story" της GGM Greece.

Η streaming υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω της σελίδας filmpixs.com, καθώς και μέσω των FILMPIXS Apps, διαθέσιμα σε iOS, Android, και άλλες μορφές. Οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της μηνιαίας συνδρομής των 5€ ή της ετήσιας συνδρομής των 42€. Η δοκιμή 7 ημερών είναι επίσης διαθέσιμη.

Το FILMPIXS υποστηρίζεται από Amazon FireTV, iOS App Store, Android Google App, AndroidTV, AppleTV, Roku, Chromecast και άλλες συσκευές...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.