Η A24 Απέκτησε Το "I Want My MTV"

0

Η A24 απέκτησε τα δικαιώματα του "I Want My MTV: The Uncensored Story Of The Music Video Revolution", του βιβλίου που έγραψαν οι Rob Tannenbaum και Craig Marks. Το βιβλίο καταγράφει την ίδρυση και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του δικτύου Music Television [MTV], το οποίο με ένα πρωτοποριακό για την εποχή φορμάτ, έφερε την επανάσταση στην τηλεόραση, προβάλλοντας αποκλειστικά και μόνο μουσικά βιντεοκλίπ.

"To 'I Want My MTV' καταγράφει την άνοδο του MTV, σε μια εποχή όπου η συνδρομητική τηλεόραση άρχισε να επεκτείνεται. Σαν μια προφορική ιστορία, οι συγγραφείς πήραν συνεντεύξεις απο 400 καλλιτέχνες, την μουσική βιομηχανία και video disc-jockeys [VJs]. Το βιβλίο ακολουθεί την εξέλιξη του MTV απο τα πρώτα new wave videos που εισήχθησαν απο την Βρετανία, μέχρι και την παρουσίαση των μαύρων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου και του Michael Jackson, αλλά και την άνοδο των metal συγκροτημάτων. Το βιβλίο ολοκληρώνει την ιστορία του το 1992, όταν το MTV παρουσίασε το πρωτοποριακό reality show 'The Real World', η μουσική grunge έκανε το ντεπούτο της και το δίκτυο άλλαξε τον χαρακτήρα του, σταματώντας τo all-video format."

Το σενάριο του φίλμ θα γράψει ο James Ponsoldt, ο οποίος θα αναλάβει και την σκηνοθεσία, ενώ θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού.

Η αλήθεια είναι ότι το MTV διαπαιδαγώγησε μουσικά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, επηρρεάζοντας τα μέγιστα την pop κουλτούρα. Καινοτόμο, πρωτοποριακό και πάντοτε γεμάτο φρέσκιες ιδέες και υψηλή αισθητική, το MTV αποτέλεσε ένα πολιτιστικό κύμα που σάρωσε τις δεκαετίες του 80' και του 90'. Απο την στιγμή όμως που εγκατέλειψε το all-video format και την μουσική του ταυτότητα, το δίκτυο έχασε την μοναδικότητα του και "χάθηκε" μέσα στο ομιχλώδες και αδιάφορο τοπίο που δημιούργησαν τα reality shows.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το φίλμ θα ξυπνήσει αγαπημένες αναμνήσεις του παρελθόντος και μιας εποχής όπου η αυθεντικότητα, το ταλέντο και οι πρωτοποριακές ιδέες ήταν αυτές που καθόριζαν την επιτυχία...

Η A24 Απέκτησε Το "I Want My MTV"

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.