Δείτε Δωρεάν Το Ντοκυμαντέρ "LennoNYC"

0

Στις 9 Οκτωβρίου ο John Lennon θα έκλεινε 75 χρόνια ζωής και με αυτήν την αφορμή οι παραγωγοί του βραβευμένου ντοκυμαντέρ "LennoNYC", διέθεσαν το φίλμ δωρεάν μέσα απο το Vimeo. Το ντοκυμαντέρ του Michael Epstein κυκλοφόρησε το 2010 μέσα απο την σειρά "American Masters" του PBS και απέσπασε το Βραβείο Peabody.

"Η ιστορία ενός απο τους πιο διάσημους και πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και το πως βρήκε την εξιλέωση, όχι μέσα απο τον θαυμασμό του κοινού που λαχταρούσε σαν νέος, αλλά μέσα απο την ύσυχες και απλές απολαύσεις της πατρότητας. Αν και αποτελούσε το κλασσικό παράδειγμα του μετανάστη, η ιστορία του είναι σίγουρα μια ιστορία μετανάστη. Ο Lennon ήρθε στην Νέα Υόρκη το 1971, αναζητώντας αυτό που αναζητούσαν όλοι οι μετανάστες όταν πατούσαν το πόδι τους στις ακτές της: ελευθερία, την ελευθερία να μπορεί να είναι ο εαυτός του και όχι ο 'Beatle John', την ελευθερία να αγαπά χωρίς την πίεση του κοινού που αυτός και η Yoko αντιμετώπισαν στο Λονδίνο και απλά την ελευθερία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Το ντοκυμαντέρ αφηγείται αυτή την ιστορία μέσα απο κυκλοφόρητες ηχογραφήσεις στο στούντιο, συναυλιακό υλικό που πρόσφατα μετατράπηκε σε HD και ένα θησαυρό συνθέσεων των Lennon/Ono σε εκδοχές που δεν έχουν ξανακουστεί."

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Michael Epstein, ο οποίος το 1996 ήταν υποψήφιος για Oscar για το ντοκυμαντέρ "The Battle Over Citizen Kane".

Δείτε ολόκληρο τo ντοκυμαντέρ [πιθανό να μπλοκαριστεί]:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.