Το Studio Canal & η Silver Pictures Ετοιμάζουν το Remake του "Escape From New York"

0

Ενα ακόμη remake που αιωρούνταν στο Hollywood εδώ και χρόνια φαίνεται να παίρνει το δρόμο προς την υλοποίηση. Ο μεγαλο-παραγωγός Joel Silver ("Predator", "The Matrix", "Lethal Weapon") και η εταιρεία του Silver Pictures συμφώνησαν με το Studio Canal να ξαναφέρουν τις περιπέτειες του Snake Plissken στην μεγάλη οθόνη.

Το "Escape From New York" κυκλοφόρησε το 1981 με πρωταγωνιστές τους Kurt Russell ("Snake Plissken"), Lee Van Cleef και σκηνοθέτη-σεναριογράφο τον John Carpenter. Το 1996 κυκλοφόρησε και μια δεύτερη ταινία με τίτλο "Escape from L.A." η οποία όμως ήταν πολύ κατώτερη απο την πρώτη.

"Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο ύστερα απο τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Οταν το αεροπλάνο του Προέδρου πέφτει στο Manhattan, ένας σκληροτράχηλος καταδικασμένος ληστής τραπεζών με το όνομα Snake Plissken καλείται να διασώσει τον Πρόεδρο με αντάλλαγμα τη δική του ελευθερία."

Κατά το παρελθόν, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ακουστεί τα ονόματα των Gerard Butler, Timothy Olyphant, Tom Hardy και Jeremy Renner, ενώ ο τελευταίος σκηνοθέτης που προσπάθησε να αναλάβει το project ήταν ο Breck Eisner ("The Crazies").

Σύμφωνα με το Deadline οι προθέσεις των νέων παραγωγών είναι η ιστορία να εξελιχθεί σε τριλογία, με την πρώτη ταινία να αποτελεί ουσιαστικά το prequel της ταινίας του 1981, παρουσιάζοντας στο κοινό το πως εξελίχθηκε ο Plissken απο ήρωας σε κακοποιό και πιθανότα τα γεγονότα που οδήγησαν στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με την αρχική ταινία να θεωρείται πλέον cult, το εγχείρημα της αναβιώσης της φαντάζει ενδιαφέρον και αρκετά επίκαιρο, αρκεί να στελεχωθεί απο αξιόλογους συντελεστές...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.