Πρώτη Ματιά: "Twelve Years a Slave" του Steve McQueen

0

Με την Fox Searchlight να αποκτά τα δικαιώματα διανομής, ήρθε και η ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας της ταινίας "Twelve Years a Slave" στις αίθουσες.

"Ο Solomon Northup, ένας άνδρας που ζεί στη πόλη Washington στα μέσα του 19ου αιώνα, απάγεται και πωλείται σαν σκλάβος στο βαθύ Νότο."

Ιστορικό δράμα σε σκηνοθεσία Steve McQueen ("Hunger", "Shame") και σενάριο του ίδιου και του John Ridley ("Three Kings", "All Is by My Side"), βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Solomon Northup, του ανθρώπου που απείχθη το 1841 για να εργαστεί σαν σκλάβος 12 ολόκληρα χρόνια σε μια φυτεία του Αμερικανικού Νότου.

Πρωταγωνιστούν οι Michael Fassbender, Paul Giamatti, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Scoot McNairy, Paul Dano, Sarah Paulson, Quvenzhané Wallis, Marcus Lyle Brown, Garret Dillahunt, Michael Kenneth Williams, Taran Killam.

Με πλούσιο cast και έναν ικανότατο σκηνοθέτη, το "Twelve Years a Slave" θεωρείται απο πολλούς ότι θα πρωταγωνιστήσει στα κινηματογραφικά βραβεία του 2013.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αίθουσες της Αμερικής τον Δεκέμβριο, ενώ σίγουρη θεωρείται και η συμμετοχή της σε αρκετά φεστιβάλ.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.