Πρώτη Ματιά Στο "Velvet Buzzsaw" Του Dan Gilroy

0

Ύστερα απο μια σημαντική καριέρα ως σεναριογράφος σε ταινίες όπως το "The Fall", το "The Bourne Legacy" και το "Real Steel", ο Dan Gilroy αποφάσισε να κάνει το λογικό άλμα στην σκηνοθεσία το 2014, με την ταινία "Nightcrawler". Ενα πολύ αξιόλογο δράμα, που χαρακτηρίστηκε απο την εξαιρετική ερμηνεία του Jake Gyllenhaal.

Τρία χρόνια μετά ο Gilroy σκηνοθέτησε το μέτριο "Roman J. Israel, Esq." με τον Denzel Washington, ενώ πρίν μερικούς μήνες ολοκλήρωσε την σκηνοθεσία στο "Velvet Buzzsaw", την τρίτη σκηνοθετική του απόπειρα.

Αν και η πλοκή του φίλμ παραμένει άγνωστη, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ιστορία εξελίσσεται στο Los Angeles και εστιάζει στον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, τους καλλιτέχνες και τους συλλέκτες.

"Οι υψηλά αμοιβόμενοι καλλιτέχνες και οι μεγάλοι συλλέκτες, πληρώνουν ενα μεγάλο τίμημα, όταν η τέχνη συγκρούεται με το εμπόριο."

Όπως προαναφέραμε, στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Dan Gilroy, ο οποίος φυσικά υπογράφει και το σενάριο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Jake Gyllenhaal ("Nightcrawler", "Southpaw"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Rene Russo ("The Thomas Crown Affair"), John Malkovich ("Dangerous Liaisons"), Billy Magnussen ("Maniac"), Toni Collette ("Hereditary"), Natalia Dyer, Daveed Diggs, Zawe Ashton, Peter Gadiot και Tom Sturridge.

Την κινηματογράφηση του φίλμ έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Oscar Robert Elswit ("There Will Be Blood"), ενώ το soundtrack υπογράφει ο Marco Beltrami ("The Hurt Locker", "Blade II").

Με αξιόλογους συντελεστές και πιθανότατα μια καυστική ματιά στο χώρο της μοντέρνας τέχνης, το νέο φίλμ του Dan Gilroy φαντάζει αρκετά ενδιαφέρον, καθώς ο συγκεριμένος χώρος δεν έχει "φωτιστεί" αρκετά απο το Hollywood.

Το "Velvet Buzzsaw" θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Sundance τον Ιανουάριο, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα διατεθεί μέσα απο το Netflix, που έχει υλοποιήσει την παραγωγή του...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.