Πρώτη Ματιά Στο "The Northman" Του Robert Eggers

0

Αν και οι ιστορίες και οι μύθοι γύρω από τους Vikings φαντάζουν σαν μια ιδανική πηγή έμπνευσης για ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό φιλμ, η αλήθεια είναι πως ελάχιστα φιλμ κατάφεραν να αποτυπώσουν ιδανικά και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτή την σαγηνευτική πηγή.

Αν και η αρχή έγινε 60 χρόνια πριν, με το φίλμ "The Vikings" (1958), με σκηνοθέτη τον Richard Fleischer και πρωταγωνιστές τους Kirk Douglas, Tony Curtis και Ernest Borgnine, έκτοτε μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μόνο 5 αξιόλογα (αλλά και προβληματικά) φιλμ, όπως το "The 13th Warrior" [1999], το "Pathfinder" [2007], το "Outlander" [2008], το "Valhalla Rising" [2009] και το animated "Beowulf" [2007].

Πρώτη Ματιά Στο "The Northman" Του Robert Eggers

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν κάποιες κινήσεις και φήμες που έκαναν λόγο για ένα Viking blockbuster, που θα υλοποιούσε ο Mel Gibson ή ο Leonardo Dicaprio, όμως τελικά κανένα από αυτά τα δυο projects δεν προχώρησε και οι Vikings εκπροσωπήθηκαν μόνο από την εξαιρετική τηλεοπτική του History που πλησιάζει στο τέλος της.

Το καλό για εμάς, τους θαυμαστές αυτού του κινηματογραφικού είδους, είναι πως αυτή την στιγμή γυρίζεται ένα Viking φίλμ που φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Πρόκειται για το "The Northman", το νέο φιλμ του Robert Eggers, ο οποίος ύστερα από το "The Witch" και το "The Lighthouse", δοκιμάζει την τύχη του σε κάτι αρκετά διαφορετικό.

"Ένα Viking έπος εκδίκησης, που εξελίσσεται στις αρχές του 10ου αιώνα στην Ισλανδία. Η ιστορία ακολουθεί τον Amleth, έναν Σκανδιναβό πρίγκιπα που αναζητά την εκδίκηση ύστερα από την δολοφονία του πατέρα του."

Αν και η πλοκή δεν αποκαλύπτει και πολλά, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι σκοτεινό και βίαιο φιλμ, με μυθολογικά τέρατα και την γνωστή ατμόσφαιρα τρόμου που μας έχει συνηθίσει ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Όπως προαναφέραμε, στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Robert Eggers, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Sjón Sigurdsson. Στην κινηματογράφηση βρίσκεται ο Jarin Blaschke, ο μόνιμος συνεργάτης του Eggers και κινηματογραφιστής των φιλμ "The Witch" και "The Lighthouse".

Το πλούσιο cast αποτελείται από τους Alexander Skarsgård ("The Legend of Tarzan"), Anya Taylor-Joy ("The Witch"), Ethan Hawke ("Training Day"), Nicole Kidman ("Big Little Lies"), Willem Dafoe ("The Lighthouse"), Claes Bang, Ralph Ineson, Kate Dickie, Olwen Fouéré, Ingvar Sigurdsson και η Björk ("Dancer in the Dark").

Το "The Northman" που γυρίζεται αυτή την στιγμή στην Ιρλανδία, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο 2021....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.