Πρώτη Ματιά Στο "Robin Hood" Του Otto Bathurst

0

Αν και η ιστορία του "Robin Hood" έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη την μετριότατη ταινία που σκηνοθέτησε ο Ridley Scott το 2010, ο μύθος του Βρετανού ήρωα πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη.

Αν και οι πληροφορίες γύρω απο την πλοκή της νέας μεταφοράς είναι περιορισμένες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο φίλμ θα διαθέτει πιο σκοτεινό τόνο απο τις προηγούμενες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Taron Egerton ("Kingsman: The Secret Service", "Kingsman: The Golden Circle"), σε μια πρόσφατη συνέντευξη του:

"Ο ρόλος του Robin Hood μου προσφέρθηκε μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας του 'Kingsman' και η πρώτη μου αντίδραση ήταν, 'Γιατί?'. Ομώς, ο σκηνοθέτης του φίλμ μου είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που δεν θα είναι περιορισμένο στο μεσαιωνικό σύμπαν. Το πρώτο μέρος του φίλμ, με αυτές τις σκηνές της σταυροφορίας στη Συρία, ήταν γραμμένες με ένα στύλ που θύμιζε το 'The Hurt Locker'. Ήταν φανταστικό και αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Otto Bathurst ("Peaky Blinders", "Criminal Justice"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Joby Harold ("King Arthur: Legend of the Sword").

Πρώτη Ματιά Στο "Robin Hood" Του Otto Bathurst

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο EW, ο σκηνοθέτης του φίλμ, Otto Bathurst δήλωσε:

"Δεν γίνεσαι τόσο εύκολα θρύλος για 800 χρόνια, αν απλά έχεις κλέψει μερικές τσάντες με χρήματα απο πλούσιους για να τα δώσεις στους φτωχούς. Στο δικό μου μυαλό, ο Robin Hood ήταν ένας στρατιωτικοποιημένος αναρχικός και επαναστάτης, ένας υπέρμαχος της ελευθερίας που αναζητούσε την αλήθεια. Και απο την στιγμή που άρχισα να μπαίνω εις βάθος στην ιστορία, διαπίστωσα το πόσο επικαίρη και σχετική με την δική μας κοινωνία είναι αυτή τη στιγμή."

Όπως προαναφέραμε στο ρόλο του Robin Hood βρίσκεται ο Taron Egerton, ο Jamie Foxx ("Django Unchained") υποδύεται τον Little John, ενώ ο Ben Mendelsohn ("Bloodline", "Rogue One") υποδύεται τον Σερίφη του Nottingham. Πρωταγωνιστούν επίσης η Eve Hewson ("The Knick", "Bridge of Spies") στο ρόλο της Maid Marian, και οι Jamie Dornan, Paul Anderson, Josh Herdman, Tim Minchin, Ian Peck και Björn Bengtsson.

Αν και η ιστορία του "Ρομπέν των Δασών" είναι διαχρονική και πάντα επίκαιρη, το ενδιαφέρον του κοινού για αυτές τις χιλιοειπωμένες ιστορίες έχει πλέον ατονήσει, κάτι που φάνηκε και με το μετριότατο "King Arthur: Legend of the Sword", που σκηνοθέτησε ο Guy Ritchie και που έγραψε ο Joby Harold, ο σεναριογράφος του νέου "Robin Hood".

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του "Robin Hood" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.