Πρώτη Ματιά Στο "Nightmare Alley" Του Guillermo del Toro [+Trailer]

0

Πρόκειται για το "Nightmare Alley", την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που έγραψε ο William Lindsay Gresham το 1946. Το βιβλίο του Gresham μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1947, από τον σκηνοθέτη Edmund Goulding, με πλοκή που εστίαζε στην άνοδο και την πτώση του Stanton Carlisle, ενός πνευματιστή-απατεώνα. Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν μέσα από το Vanity Fair, φανερώνουν μια πολύ προσεγμένη παραγωγή σε όλα τα επίπεδα, κάτι που σε συνδυασμό και με το πλούσιο cast δημιουργούν μια θετική δυναμική για το φιλμ, που φιλοδοξεί να "παίξει" στα Oscars.

Πρώτη Ματιά Στο "Nightmare Alley" Του Guillermo del Toro

"Η ιστορία ακολουθεί τον Stan Carlisle (Cooper), έναν φιλόδοξο πνευματιστής με ταλέντο στην χειραγώγηση ανθρώπων, χρησιμοποιώντας μερικές προσεκτικά επιλεγμένες ατάκες, ενώνει τις δυνάμεις του με μια γυναίκα ψυχίατρο, η οποία είναι πιο επικίνδυνη ακόμη και από αυτόν."

Πρώτη Ματιά Στο "Nightmare Alley" Του Guillermo del Toro

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Guillermo del Toro ("Pan's Labyrinth", "The Shape of Water"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με την Kim Morgan ("The Forbidden Room"), βασισμένοι φυσικά στη νουβέλα του William Lindsay Gresham. Στην κινηματογράφηση βρίσκεται ο Dan Laustsen ("Silent Hill", "The Shape of Water"), ενώ την μουσική έχει επιμεληθεί ο Alexandre Desplat ("The Grand Budapest Hotel", "The Shape of Water").

Πρώτη Ματιά Στο "Nightmare Alley" Του Guillermo del Toro

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Vanity Fair, ο Μεξικανός σκηνοθέτης ξεκαθάρισε πως το νέο του φιλμ δεν διαθέτει ούτε τρόμο, αλλά ούτε και μεταφυσικά στοιχεία:

"Αυτό που συνέβη στο παρελθόν και με το 'Crimson Peak', εκεί όπου οι άνθρωποι πήγαν στο σινεμά περιμένοντας να παρακολουθήσουν ένα θρίλερ τρόμου. Γνωρίζω πως ήταν ένα γοτθικό ρομάντζο, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Αλλά ναι, αυτό δεν διαθέτει μεταφυσικά στοιχεία. Είναι εντελώς βασισμένο στο πραγματικό κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτε το φανταστικό. Είναι μια πολύ διαφορετική ταινία από αυτές που συνηθίζω να δημιουργώ, αλλά ναι, ο τίτλος και το όνομα μου δημιουργούν αυτή την εντύπωση."

Πρώτη Ματιά Στο "Nightmare Alley" Του Guillermo del Toro

Το πλούσιο cast αποτελείται από τους Cate Blanchett, Willem Dafoe, Bradley Cooper, Rooney Mara, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, David Strathairn και Mary Steenburgen.

Το "Nightmare Alley" θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 17 Δεκεμβρίου από την Searchlight Pictures, μέσα στην περίοδο των οσκαρικών προβολών.

Εικόνες: Vanity Fair

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.