Πρώτη Ματιά Στο "Minamata" Του Andrew Levitas

0

Πρόκειται για το "Minamata", το δραματικό φίλμ του Andrew Levitas, που είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και το ομώνυμο βιβλίο των Aileen Mioko Smith και Eugene Smith.

"Ο πολεμικός ανταποκριτής-φωτογράφος W. Eugene Smith (Johnny Depp), ταξιδεύει πίσω στην Ιαπωνία για να καταγράψει τις τραγικές συνέπειες της μόλυνσης απο τον υδράργυρο, στις παράκτιες κοινότητες. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 1972 στο Περιοδικό Life, αποκαλύπτοντας την τοξικότητα των νερών στην πόλη Minamata της Ιαπωνίας, απο μια τοπική εταιρεία χημικών. Μια μόλυνση που είχε σαν αποτέλεσμα ενα νευρολογικό σύνδρομο, γνωστό και ως ασθένεια Minamata."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Andrew Levitas ("Lullaby"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον David Kessler. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Eugene Smith βρίσκεται ο Johnny Depp ("Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", "Pirates of the Caribbean"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Hiroyuki Sanada ("47 Ronin"), Bill Nighy ("Page Eight"), Minami Hinase, Jun Kunimura, Tadanobu Asano, Ryo Kase, Katherine Jenkins, Masayoshi Haneda.

Πρώτη Ματιά Στο "Minamata" Του Andrew Levitas

Στη κινηματογράφηση του φίλμ βρίσκεται ο Benoît Delhomme ("The Theory of Everything"), ενώ την μουσική έχει επιμεληθεί ο Ryuichi Sakamoto ("The Last Emperor", "The Revenant").

Με τον Johnny Depp να επιστρέφει στους αξιόλογους ρόλους, υποδυόμενος τον φθαρμένο και ταλαιπωρημένο φωτογράφο του πολέμου και βασισμένο σε μια αληθινή και πολύ σοβαρή ιστορία, το φίλμ του Andrew Levitas αναμένεται σαν ενα δυνατό δράμα με όμορφο background, καθώς η Ιαπωνία αποτελούσε πάντοτε εναν όμορφο καμβά για το σινεμά.

Το "Minamata" που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου πρίν απο μερικές μέρες, με πολύ καλές κριτικές, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στον Σεπτέμβριο...

 

Πρώτη Ματιά Στο "Minamata" Του Andrew Levitas

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.