Οι Danny Boyle Και Alex Garland Ετοιμάζουν Το Sequel του "28 Days Later"

0

Υστερα απο την αποτυχημένη προσπάθεια να σκηνοθετήσει το νέο φίλμ του James Bond (ύστερα απο την σύγκρουση με τον πρωταγωνιστή Daniel Graig), o Danny Boyle φαίνεται να επιστρέφει σε πιο προσωπικά και πιο χαμηλού προφίλ projects.

Έτσι και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρευσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο Danny Boyle ετοιμάζει το sequel του "28 Days Later", του zombie-θρίλερ που κυκλοφόρησε το 2007. Το franchise τρόμου ξεκίνησε το 2002 με το φίλμ "28 Days Later", μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Boyle και που έγραψε ο Alex Garland ("Ex Machina", "Annihilation").

"Ξυπνώντας από κώμα, ένας νεαρός ανακαλύπτει ένα σχεδόν έρημο Λονδίνο, εξαιτίας ενός επικίνδυνου μεταδοτικού ιού που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε κτήνος με δολοφονικές διαθέσεις. Με μια μικρή ομάδα επιζώντων προσπαθεί να βρει μια ασφαλή νησίδα, για να ξεκινήσει ξανά η πορεία της ανθρωπότητας."

Η απρόσμενη επιτυχία του φίλμ, οδήγησε στην δημιουργία ενός δεύτερου φίλμ ("28 Days Later" 2007), που σκηνοθέτησε ο Juan Carlos Fresnadillo, με σεναριογράφους τους Rowan Joffe ("The American"), Enrique López Lavigne, Jesús Olmo ("Cold Skin") και τον Danny Boyle σε ρόλο παραγωγού. Ένα δεύτερο φίλμ που δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με το πρώτο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το πάγωμα του franchise. Κάτι που πλέον φαίνεται να αλλάζει, καθώς τόσο ο Boyle, όσο και ο σεναριογράφος του πρώτου φίλμ Alex Garland, φαίνονται διατεθημένοι να επιστρέψουν στην ιστορία.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο The Independent, ο Danny Boyle δήλωσε:

"O Alex Garland και εγώ έχουμε μια υπέροχη ιδέα για το τρίτο μέρος. Και είναι πολύ καλή. Το πρώτο φίλμ οδηγήσε σε μια αναθέρμανση του zombie είδους και το νέο φίλμ δεν σχετίζεται καθόλου με αυτό. Δεν μοιάζει καθόλου κολλημένο. Ο Alex αυτή την στιγμή είναι αφοσιωμένος στην σκηνοθεσία των δικών του έργων και έτσι το τρίτο φίλμ βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..."

Αν και οι ιστορίες με τις πανδημίες και τα zombie έχει πλέον κουράσει, η ενδεχόμενη νέα συνεργασία των Danny Boyle και Alex Garland φαντάζει αρκετά δελεαστική, καθώς και τα τρία φίλμ που έχουν δημιουργήσει μαζί στο παρελθόν ("The Beach", "28 Days Later", "Sunshine"), διέθεταν μια μοναδική και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.