Ο Bong Joon-ho Ετοιμάζει Το "Okja"

0

Υστερα απο το πολύ αξιόλογο και αρκετά υποτιμημένο "Snowpiercer", ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Bong Joon-ho επιστρέφει με ένα νέο sci-fi φίλμ, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει ως κεντρικό χαρακτήρα ένα τέρας. Την χρηματοδότηση του φίλμ ανέλαβε το Netflix, το οποίο απο το 2016 θα είναι διαθέσιμο και στην Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Bong Joon-ho:

"Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα, σαν δημιουργός. Για το 'Okja' θα χρειαστώ μεγαλύτερο budget απο αυτό που είχα στο 'Snowpiercer', αλλά και μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία. Το Netflix μου προσέφερε και τις δυο συνθήκες, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας."

Ενώ όσον αφορά την πλοκή του φίλμ, ο δημιουργός δήλωσε:

"Το Okja είναι ένα ογκώδες ζώο που διαθέτει ένα ήρεμο και ευγενικό πνεύμα. Το φίλμ εστιάζει στη στενή σχέση ανάμεσα σε ένα κορίτσι και σε ένα κτήνος. Για εμένα, ο τρελός κόσμος που περιβάλει το Okja και το κορίτσι μοιάζει περισσότερο με ένα τέρας. Θέλω να αναπαραστήσω το τρελό ταξίδι και την περιπέτεια των δυο χαρακτήρων μέσα απο αυτόν τον σκληρό κόσμο, με έναν αυθεντικό τρόπο."

Το casting που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ήδη εξασφαλίσει τα ονόματα των Jake Gyllenhaal, Bill Nighy, Kelly Macdonald, Paul Dano και Tilda Swinton, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και τα ονόματα των Νοτιοκορεατών ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στο φίλμ.

Με δεδομένο ότι ο Bong Joon-ho κατάφερε να δημιουργήσει μια απο τις καλύτερες sci-fi ταινίες των τελευταίων δέκα ετών ("Snowpiercer") με ένα ιδιαίτερα χαμηλό budget, αλλά και την εμπειρία του με το επίσης monster-movie "The Host", το "Okja" με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό και την ελευθερία κινήσεων που φημίζεται ότι προσφέρει το Netflix σε όλους τους δημιουργούς, αναμένεται σαν ένα ιδιαίτερο creature φίλμ.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στην Κορέα και την Νέα Υόρκη, ενώ η κυκλοφορία της στις αίθουσες αναμένεται στο πρώτο μισό του 2017.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.