Νέες Εξελίξεις Στο "The Dark Tower" Του Stephen King

0

Η μεταφορά του "The Dark Tower" στην μεγάλη οθόνη είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που κανείς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε, αν και προσπάθησαν πολλοί. Αν και για πολλούς αδύνατη να υλοποιηθεί, η μεταφορά της 8τομης σειράς βιβλίων του Stephen King, παραμένει πολύ δελεαστική για να πεθάνει.

"Το The Dark Tower είναι μια σειρά βιβλίων του Stephen King, που ενσωματώνει θέματα απο πολλαπλά είδη όπως Φαντασία, Sci-fi, Τρόμου και Western. Η ιστορία εστιάζει σε έναν "πιστολά" και την αναζήτηση ενός πύργου, η φύση του οποίου είναι κυριολεκτική αλλά και μεταφορική."

Το 2007 ο J.J. Abrams προσπάθησε να αναλάβει το project, χωρίς όμως επιτυχία. Το 2010 και μέσω επίσημου διαύλου ανακοινώθηκε ότι η δημοφιλής σειρά θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε μορφή τριλογίας απο τον Ron Howard. Λίγο αργότερα όμως το στούντιο της Universal ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο το project λόγω δημιουργικών διαφορών με τον Howard.

Τον Μάρτιο του 2012, η Warner Bros. εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τα φίλμ αλλά και για την τηλεοπτική σειρά μέσα απο θυγατρική της εταιρεία HBO. Λίγο αργότερα όμως το στούντιο απέσυρε το ενδιαφέρον του, κρίνοντας το όλο εγχείρημα πανάκριβο και έτσι οι κινήσεις γύρω απο το "The Dark Tower" σταμάτησαν και πάλι.

The-Dark-Tower-Stephen King

Υστερα απο το ναυάγιο της προσπάθειας της Universal και αργότερα της Warner Bros., ένα άλλο μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο φαίνεται να μπαίνει στο χορό της πολύκροτης υπόθεσης. Σύμφωνα με το Deadline, η Sony Pictures θα δοκιμάσει και αυτή την μεταφορά, χρηματοδοτώντας την μαζί με την εταιρεία MRC.

Το σχέδιο των δυο εταιρειών αφορά ένα κινηματογραφικό franchise και μια τηλεοπτική σειρά που θα γεφυρώνει τα κενά ανάμεσα στις ταινίες. Όσον αφορά τον Ron Howard, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης θα παραμείνει στο project μόνο σαν παραγωγός και όχι σαν σκηνοθέτης καθώς φαίνεται να έχει κουραστεί ιδιαίτερα απο τις συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη του εγχειρήματος.

Το σενάριο της πρώτης ταινίας θα αναλάβουν οι Akiva Goldsman ("A Beautiful Mind", "I Am Legend") και Jeff Pinkner ("Lost", "Fringe"), βασισμένοι στο πρώτο βιβλίο της σειράς "The Gunslinger".

Αν όλα πάνε καλά το επόμενο βήμα θα είναι η επιλογή του ανθρώπου που θα κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του σκηνοθέτη, μια επιλογή που θα καθορίσει και την επιτυχία της πολύ φιλόδοξης και επικής μεταφοράς...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.