Κριτική: "Only The Brave" Του Joseph Kosinski

0

"Η ιστορία εστιάζει στην Πυρκαγιά του Yarnell Hill στο Prescott της Αριζόνα, που προκλήθηκε απο κεραυνό στις 28 Ιουνίου του 2013. Στις 30 Ιουνίου, η τεράστια πυρκαγιά ξέφυγε απο κάθε έλεγχο και προκάλεσε τον θάνατο 19 πυροσβεστών, που ήταν μέλη της ελίτ μονάδας Granite Mountain Hotshots. Το φίλμ καταγράφει τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών του Prescott απέναντι στην μεγαλύτερη φωτιά που είδε ποτέ η Αριζόνα και που είχε σαν αποτέλεσμα μια απο τις πιο πολύνεκρες τραγωδίες στην ιστορία του αμερικανικού πυροσβεστικού σώματος."

Με υπόβαθρο τα συγκλονιστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 2013, ο Joseph Kosinski σκηνοθετεί ένα διαφορετικό disaster-movie, αποφεύγοντας υποδειγματικά τις "παγίδες" που κρύβουν οι ταινίες του είδους.

Κριτική: "Only The Brave" Του Joseph Kosinski

Ο Eric Marsh (Josh Brolin) ηγείται μιας ομάδας νεαρών πυροσβεστών, τόσο ικανών που θα κάνει το παν για να αποκτήσουν τον τίτλο των Hotshots, των άρτια εκπαιδευμένων και παράτολμων πυροσβεστών, που αντιμετωπίζουν την φωτιά στην πρώτη γραμμή και χωρίς την βοήθεια του νερού, δημιουργώντας αντιπυρικά φράγματα και πολλές φορές σβήνωντας τη φωτιά με φωτιά.

Όμως, η απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου δεν λύνει τα προβλήματα τους, καθώς αυτή η ηρωική και εξαιρετικά επικίνδυνη δουλειά, τους κρατά μακριά απο τις οικογένειες τους, δημιουργώντας έτσι "εστίες φωτιάς" και μέσα στα σπίτια τους.

Κριτική: "Only The Brave" Του Joseph Kosinski

Καθώς το φίλμ εξελίσσεται και ο σκηνοθέτης μας εισάγει με εντυπωσιακές και έξοχα κινηματογραφημένες σκηνές, σε ένα κόσμο που για πρώτη φορά βλέπουμε σε κινηματογραφική ταινία, ο θαυμασμός για το τιτάνιο έργο αυτών των ηρώων κορυφώνεται και σταδιακά μετατρέπεται (χωρίς υστερίες) σε συγκίνηση για τον τραγικό χαμό τους.

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Joseph Kosinski ("Oblivion", "2010 TRON: Legacy"), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Ken Nolan ("Black Hawk Down") και Eric Warren Singer ("American Hustle").

Κριτική: "Only The Brave" Του Joseph Kosinski

Όσον αφορά τις ερμηνείες, ο Josh Brolin ("Sicario") "κουβαλά" το φίλμ με μεγάλη άνεση, ενώ έχει άξιους συμπαραστάτες τους πάντοτε εξαιρετικούς Jeff Bridges ("Hell or High Water") και Jennifer Connelly ("A Beautiful Mind"), αλλά και τον ανερχόμενο Miles Teller ("Whiplash"). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Taylor Kitsch ("Lone Survivor"), James Badge Dale ("Spectral"), Ben Hardy ("X-Men: Apocalypse"), Andie MacDowell ("Groundhg Da"),Geoff Stults, Natalie Hall.

Με εξαιρετική κινηματογράφηση και πολύ αξιόλογες ερμηνείες, το "Only The Brave" του Joseph Kosinski αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την δημιουργία μιας ποιοτικής ταινίας καταστροφής και δικαίως εισέρχεται στην λίστα με τις κορυφαίες ταινίες του είδους.

Δείτε το trailer:

8.0 Awesome
  • Σκηνοθεσία 8
  • Σενάριο 8
  • Ερμηνείες 8
  • Παραγωγή 8
  • Κριτική Χρηστών (9 Ψήφισαν) 7.1
Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.