Η Universal Ετοιμάζει το Δικό της "Σύμπαν Τεράτων"

0

Υστερα απο την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που γνώρισε η ιδέα της Marvel να συγκεντρώσει όλους τους ήρωες της σε μια ταινία με το "The Avengers", πολλά άλλα κινηματογραφικά studios αρχίζουν να σκέφτονται πρός την ίδια κατεύθυνση.
Ηδη η Warner Bros ετοιμάζει την αμφιλεγόμενη ταινία "Batman vs. Superman" και το "Justice League", ενώ η FOX σκέφτεται την συνύπαρξη των "X-Men" με τους "Fantastic Four". Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το studio της Universal έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την αναγέννηση και αξιοποίηση των δικών της τεράτων και ηρώων.

Απο ότι φαίνεται η αρχή θα γίνει με το "The Mummy" και το "Van Helsing", την παραγωγή των οποίων έχει αναλάβει το γνωστό δίδυμο παραγωγών-σεναριογράφων Roberto Orci & Alex Kurtzman ("Star Trek ", "Fringe", "Sleepy Hollow", "The Amazing Spider-Man II").

Σύμφωνα με τον Roberto Orci:

"Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί στη Universal, εκεί όπου έχουν αυτό το απίστευτο αρχείο των δικών τους τεράτων και ηρώων, και την ιδέα όλα αυτά να δημιουργήσουν ένα σύμπαν. Εμείς έχουν αναλάβει την παραγωγή του "Van Helsing" και του "The Mummy" για αυτούς.
Φανταζόμαστε μια αναβάθμιση αυτών των ηρώων και τεράτων. Δεν θέλουμε απλά να κάνουμε remakes, θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό αλλά συνάμα και πιστό στην αρχική έκδοση. Θέλουμε να τα κάνουμε μοντέρνα και να έχουν ένα ελαφρώς διαφορετικό τόνο, δεν θα είναι απλά remakes."

Η ιστορία των Universal Monsters ή Universal Horror ξεκίνησε το 1923 και περιλαμβάνει τους "The Hunchback of Notre Dame", "The Phantom of the Opera", "Dracula", "Van Helsing", "Frankenstein", "The Mummy", "The Invisible Man", "The Wolf Man" και το "Creature from the Black Lagoon".

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, την σκηνοθεσία του "The Mummy" έχει αναλάβει ο Andres Muschietti ("Mama"), ενώ τη σκηνοθεσία του "Van Helsing" θα αναλάβει ο Rupert Sanders ("Snow White and the Huntsman").

Η αλήθεια είναι ότι το Hollywood έχει κυριευθεί απο την μανία των superheroes και αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, αρκεί τα studios εκτός απο τα μεγάλα κέρδη να επιδιώκουν και το ποιοτικό αποτέλεσμα κάτι που επιτεύχθηκε μόνο με την τριλογία του "The Dark Knight" και το "Man of Steel".

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.