Αρνητικό Ρεκόρ Τηλεθέασης Για Τα Φετινά Oscars

0

Αν και κανείς δεν περίμενε τα φετινά Oscars να έχουν μεγάλη τηλεθέαση, τα επίσημα νούμερα είναι τελικά πολύ χειρότερα, καθώς την φετινή τελετή παρακολούθησαν στην Αμερική μόλις 9.85 εκατομμύρια τηλεθεατές (-58% από πέρσι), ο χαμηλότερος αριθμός που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του θεσμού, που κάποτε συγκέντρωνε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως φταίει η πανδημία, η αλήθεια είναι πως ο ιός αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό της αιτίας της κατρακύλας της τηλεθέασης, καθώς η πτώση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και οι αιτίες είναι πολλές και διάφορες. Κάτι οι χαμηλού προφίλ ταινίες, κάτι το γεγονός πως εδώ και μήνες όλοι γνωρίζαμε πως θα κερδίσει το "Nomadland", δεν βοήθησαν καθόλου στο "χτίσιμο" ενδιαφέροντος γύρω από την φετινή απονομή.

Όμως, η πτώση της τηλεθέασης δεν αφορά μόνο τα Oscars, καθώς όλες οι μεγάλες τελετές απονομής βραβείων πάνε από το κακό στο χειρότερο, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και στα Grammys (8.8 εκατ. τηλεθεατές & πτώση -53%) και στα Emmys (6.1 εκατ. τηλεθεατές & πτώση -13%), αλλά και στις Χρυσές Σφαίρες (6.9 εκατ. τηλεθεατές & πτώση -63%).

Μια κατάσταση που ολοένα και χειροτερεύει και που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι τηλεθεατές απλά βαρέθηκαν αυτά τα παλιά τηλεοπτικά προϊόντα, όπου πλούσιοι άνθρωποι αλληλοβραβεύονται. Πόσο μάλλον την στιγμή που οι επιλογές ψυχαγωγίας στο σπίτι είναι περισσότερες από ποτέ, με τις δεκάδες πλατφόρμες streaming και τις on demand υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Επιλογές που σίγουρα φαντάζουν πολύ καλύτερες από την παρακολούθηση ενός τρίωρου βαρετού show, που πλέον δεν έχει να προσφέρει τίποτε το καινούργιο...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.