20 Χρόνια "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης"

0

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων απο την κυκλοφορία του "The Nightmare Before Christmas", της πρωτοποριακής stop motion animated ταινίας του Henry Selick, η Disney οργάνωσε 6 προβολές σε 4D(?) της ταινίας στο El Capitan Theater του Hollywood, στίς 31 Οκτωβρίου.

Πέρα απο τις προβολές η Disney τύπωσε και δύο πολύ όμορφα limited edition posters που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Jeff Soto.

To "The Nightmare Before Christmas" κυκλοφόρησε το 1993 με σκηνοθέτη τον Henry Selic ("Coraline") και παραγωγό τον Tim Burton που επιμελήθηκε και το σενάριο μαζι με την Caroline Thompson ("Edward Scissorhands").

Με εξαιρετική σκηνοθεσία, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και πρωτοποριακές τεχνικές, ο "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" θεωρείται ένα απο τα κορυφαία animated φίλμς όλων των εποχών, ενώ προτάθηκε και για Oscar στην κατηγορία "Best Effects, Visual Effects".

Η επιτυχία που γνώρισε το φίλμ ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε την Disney στο να ξαναεκδόσει το φίλμ το 2006 και να το μετατρέψει στο φορμάτ Disney Digital 3-D, κάνοντας το έτσι το πρώτο stop-motion animated έργο που μετατράπηκε εξολοκλήρου σε 3-D.

Δείτε τα posters:

 	 Top 500 The Nightmare Before Christmas

 	 Top 500 The Nightmare Before Christmas

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.