"Unbreakable"

0

"Ο David Dunn (Bruce Willis), φύλακας σε γήπεδο της Φιλαδέλφειας, είναι ο μοναδικός επιζών ενός φοβερού σιδηροδρομικού ατυχήματος, όπου σκοτώθηκαν 131 άνθρωποι. Λίγο αργότερα, ένας μυστηριώδης άγνωστος, ο συλλέκτης κόμικς Elijah Price (Samuel L. Jackson), θα τον φέρει αντιμέτωπο με το παράδοξο γεγονός ότι όχι μόνο διασώθηκε χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά απ΄ αυτή την καταστροφική σύγκρουση, αλλά ποτέ στη ζωή του δεν έχει αρρωστήσει ή χτυπήσει. Μοιάζει άφθαρτος από κάθε άποψη! Σε αντίθεση με τον David, ο Elijah, που μεγάλωσε με το παρατσούκλι «γυάλινος» έχει οστά πιο εύθραυστα και από το ίδιο το γυαλί! Η εξήγηση που δίνει για όλα αυτά μοιάζει αλλόκοτη, καθώς πιστεύει ότι οι σούπερ ήρωες των κόμικς δεν είναι πλάσματα της φαντασίας, αλλά βγαίνουν από την ίδια τη ζωή και ότι ο ίδιος ο David μπορεί να είναι ένας απ΄ αυτούς…"

Με δύσκολα παιδικά χρόνια και μια εξίσου δύσκολη ενήλικη ζωή εξαιτίας των συνεχών τραυματισμών του, ο Elijah αναζητά ένα νόημα και μια διέξοδο στην αφόρητη καθημερινότητα του. Φανατικός θαυμαστής των βιβλίων comic, o Elijah είναι πεπεισμένος ότι ο David είναι ένας απο αυτούς τους σούπερ ήρωες των βιβλίων. Ο David όμως δεν είναι διατεθημένος, αλλά ούτε και έτοιμος να ασπαστεί αυτό το ρόλο, καθώς η οικογένεια του βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Οταν όμως θα εμφανιστεί το αντίπαλο δέος του, ο David θα αναγκαστεί να βγεί στην επιφάνεια και να αξιοποιήσει το χάρισμα του.

Αν και τα τελευταία χρόνια ο M. Night Shyamalan μετρά μόνο αποτυχίες, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα φίλμ του Ινδοαμερικανού σκηνοθέτη διαθέτουν κάτι το διαφορετικό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα φίλμ απο την χρυσή του τριάδα, που αποτελείται απο το "Unbreakable", το "The Sixth Sense" και το "Signs".

Αν και με υπόθεση comic, το "Unbreakable" δεν θυμίζει σε τίποτε τις αντίστοιχες ταινίες του είδους, που συνήθως είναι ανάλαφρες, ευκολοχώνευτες, πλούσιες σε οπτικά εφέ και με αρκετή δόση φθηνού χιούμορ. Χωρίς ίχνος χιούμορ και χωρίς οπτικά εφέ, το σκοτεινό φίλμ του Shyamalan στηρίζεται αποκλειστικά στο συναίσθημα και την ατμόσφαιρα, που χτίζεται αριστοτεχνικά με την βοήθεια της κινηματογράφησης του Eduardo Serra ("Blood Diamond", "Girl with a Pearl Earring") και της μουσικής του James Newton Howard ("The Dark Knight", "The Hunger Games).

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του "καλού" και του "κακού", βρίσκονται οι Bruce Willis και Samuel L. Jackson, οι χαρακτήρες των οποίων αν και είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, φαντάζουν το ίδιο ευάλωτοι και "τραυματισμένοι".

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2000, με τον τίτλο "Άφθαρτος".

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan
Σενάριο: M. Night Shyamalan
Παραγωγή: Gary Barber, Roger Birnbaum
Κινηματογράφηση: Eduardo Serra
Μουσική: James Newton Howard
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Eamonn Walker, Leslie Stefanson, Johnny Hiram Jamison, Michaelia Carroll.
Διάρκεια: 106 λεπτά
Ετος: 2000

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.