Σινεμά Στο Σπίτι: "The Ninth Gate"

0

"Ο Dean Corso, είναι ο καλύτερος στην δουλειά του. Έχει ειδικευτεί στο να εντοπίζει σπάνια βιβλία για μανιώδεις συλλέκτες. Η θέση του απαιτεί μεγάλη λογοτεχνική ειδίκευση, απέραντη υπομονή, μεγάλη λογοτεχνική ειδίκευση, νεύρα από ατσάλι και έλλειψη οποιουδήποτε ενδοιασμού. Είναι φυσικό λοιπόν ότι ο Boris Balkan, ένας μανιώδης βιβλιόφιλος και οπαδός της δαιμονολογίας, προσεγγίζει τον Κόρσο, για να του αναθέσει μια αποστολή: να συγκρίνει το αντίτυπο ενός βιβλίου που απέκτησε με άλλα δύο αντίτυπα που βρίσκονται στην Ευρώπη, ώστε να βεβαιώσει την γνησιότητα του. Το βιβλίο επιγράφεται «Η Ένατη Πύλη του Βασιλείου των Σκιών», φημίζεται ότι έχει γραφτεί από ανθρώπινο χέρι με την βοήθεια σκοτεινών δυνάμεων. Ο Κόρσο εντοπίζει τα αντίτυπα, όμως σύντομα διαπιστώνει ότι η αληθινή του αποστολή είναι άλλη..."

Θρίλερ μυστηρίου σε σκηνοθεσία Roman Polanski ("Rosemary's Baby", "The Pianist") και σενάριο του ίδιου και των John Brownjohn & Enrique Urbizu, βασισμένο στη νουβέλα "El Club Dumas", του Arturo Perez-Reverte.

Με εξαιρετική κινηματογράφηση απο τον βραβευμένο Darius Khondji ("The City of Lost Children", "Se7en", "Delicatessen") και την μουσική του καταξιωμένου Wojciech Kilar ("Dracula", "The Pianist"), ο Polanski συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που μαγνητίζει. Μια ατμόσφαιρα που οφείλεται κατά πολύ στις πολύ προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και τις πολύ καλές ερμηνείες απο τους Depp, Langella και Olin.

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1999, με τον τίτλο "Η Ένατη Πύλη".

Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Roman Polanski, John Brownjohn, Enrique Urbizu, Arturo Perez-Reverte(νουβέλα).
Κινηματογράφηση: Darius Khondji
Μουσική: Wojciech Kilar
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olin, Emmanuelle Seigner, Barbara Jefford, Jack Taylor, José López Rodero, Tony Amoni, James Russo, Willy Holt, Allen Garfield.
Διάρκεια: 133 λεπτά
Ετος: 1999

Δείτε το trailer:

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.