Ο Jon Favreau Στην Σειρά Του "Star Wars"

0

Αν και το "Star Wars: The Last Jedi" δίχασε τους θαυμαστές του διαστημικού έπους, η Disney συνεχίζει απτόητη την επέκταση του σύμπαντος του "Star Wars", με μια live-action τηλεοπτική σειρά που θα διατεθεί μέσα απο την νέα υπηρεσία streaming της Disney, που ακόμη δεν διαθέτει όνομα.

Αν και η ιδέα της τηλεοπτικής σειράς του "Star Wars" πλανάται εδώ και χρόνια στα γραφεία της Lucasfilm (διαβάστε εδώ), η ιδέα φαίνεται πως έχει ωριμάσει αρκετά πλέον, καθώς η Lucasfilm ανακοίνωσε πως ανέθεσε στον σκηνοθέτη-ηθοποιό Jon Favreau την συγγραφή του σεναρίου της σειράς, αλλά και την γενικότερη επίβλεψη του project.

Ο Favreau έγινε ευρύτερα γνωστός σαν ηθοποιός με διάφορους κωμικούς κυρίως ρόλους, ενώ η πρώτη του μεγάλη σκηνοθετική δουλειά ήρθε το 2008, με την ταινία "Iron Man". Το 2010 ακολούθησε το "Iron Man 2". Έκτοτε ακολούθησαν το αποτυχημένο "Cowboys & Aliens", το γοητευτικό "Chef" και το εξαιρετικό "The Jungle Book".

Σύμφωνα με την Kathleen Kennedy, την πρόεδρο της Lucasfilm:

"Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη με την συμμετοχή του Jon στη θέση του παραγωγού και σεναριογράφου στην νέα σειρά της υπηρεσίας streaming που ετοιμάζουμε. Ο Jon διαθέτει τον τέλειο συνδυασμό παραγωγού και συγγραφικού ταλέντου για το σύμπαν του Star Wars. Η σειρά θα επιτρέψει στον Jon να εργαστεί με μια ποικιλόμορφη ομάδα σεναριογράφων και σκηνοθετών, κάτι που θα προσφέρει στη Lucasfilm την ευκαιρία να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή δημιουργική βάση."

Αν και ο Jon Favreau είναι ένας άξιος και ταλαντούχος δημιουργός, η υπερβολική εκμετάλλευση του franchise απο την Disney έχει αρχίσει να αποδυναμώνει τον μύθο του "Star Wars". Μια αποδυνάμωση που φάνηκε και απο τις χαμηλότερες εισπράξεις του "Star Wars:The Last Jedi" [$1.3 δις δολλάρια] σε σχέση με "το Star Wars: The Force Awakens" [$2 δις δολλάρια]. Μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και με το προβληματικό "Solo: A Star Wars Story" που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Μαϊο.

Βέβαια όλα αυτά δεν πρόκειται να πτοήσουν την Disney, που ήδη ετοιμάζει το τρίτο φίλμ [Star Wars: Episode IX] της νέας τριλογίας για τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ήδη ετοιμάζει και μια νέα τριλογία με σκηνοθέτη τον Rian Johnson.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.