Πρώτη Ματιά: “Bourne 5” Του Paul Greengrass

0

Πρόκειται για την πέμπτη ταινία του κινηματογραφικού franchise του Jason Bourne, ένα franchise εμπνευσμένο απο τις νουβέλες που έγραψε ο Robert Ludlum.

"Η σειρά Bourne εστιάζει σε έναν άρτια εκπαιδευμένο πράκτορα και μέλος ενός μυστικού πειράματος, που πάσχει απο αμνησία και βρίσκεται πλέον κυνηγημένος απο τους πρώην εργοδότες του."

Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Paul Greengrass ("The Bourne Supremacy", "The Bourne Ultimatum", "Captain Phillips"), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Matt Damon και Christopher Rouse, βασισμένοι στους χαρακτήρες του Robert Ludlum.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jason Bourne βρίσκεται και πάλι ο Matt Damon, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Tommy Lee Jones ("The Fugitive"), Alicia Vikander ("Ex Machina") και Julia Stiles ("The Bourne Supremacy", "The Bourne Ultimatum") και ο Vincent Cassel στο ρόλο του κακού της υπόθεσης.

Αν και η πλοκή της ταινίας παραμένει άγνωστη, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Buzzfeed, ο Matt Damon δήλωσε:

"Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω και πολλά, είναι ο Bourne μέσα σε μια πληγωμένη απο την λιτότητα Ευρώπη και σε ένα κόσμο στην μετά-Snowden εποχή. Ξέρεις έχουν αλλάξει πολλά, Υπάρχουν όλες αυτές οι διαφωνίες γύρω απο την παρακολούθηση, τις ατομικές ελευθερίες και την φύση της δημοκρατίας.
Ξεκινούμε απο την Ελλάδα, ξέρετε, την χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία (ειρωνικό χαμόγελο για την τωρινή κατάσταση της χώρας) και η ταινία καταλήγει στο Las Vegas, την πιο αποκρουστική μετενσάρκωση του..."

Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες της σειράς Bourne, δημιούργησαν ένα νέο είδος κατασκοπευτικών θρίλερ, με ιδιαίτερη αισθητική, σκηνοθεσία και εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές δράσης, ένα franchise που διαθέτει και πολιτική άποψη, καθώς πάντα ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα αυτής του Bush.

Οσον αφορά τα σχέδια της Universal σχετικά με την spinoff ταινία "The Bourne Legacy", με πρωταγωνιστή τον Jeremy Renner και σκηνοθέτη τον Justin Lin ("Fast & Furious" franchise), απ΄'οτι φαίνεται το project μπαίνει στο "ψυγείο" μέχρι νεωτέρας.

Τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας που ακόμη δεν έχει επίσημο τίτλο, θα ξεκινήσουν σε μια περίπου εβδομάδα, ενώ η κυκλοφορία της στις αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουλίου του 2016.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.