Το "Y: The Last Man" Στο FX?

0

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη με ειδήσεις που αφορούσαν μεταφορές comic στην τηλεόραση, comics που για τον Α ή Β λόγο δεν καταφέραν να μεταφερθούν στον κινηματογράφο. Αλλή μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το "Y: The Last Man", το comic των Brian K. Vaughan και Pia Guerra, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 απο την Vertigo.

Πρίν απο οκτώ περίπου χρόνια, η New Line Cinema προσπάθησε να μεταφέρει το comic στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη τον D. J. Caruso και σεναριογράφο τον Carl Ellsworth, μια προσπάθεια που τελικά δεν ευδοκίμησε καθώς οι υπεύθυνοι του στούντιο δεν εντυπωσιάστηκαν με το σενάριο και την γενικότερη κατεύθυνση της δημιουργικής ομάδας.

"Η ιστορία εστιάζει στον Yorick Brown, τον τελευταίο άνδρα επιζών στη Γή, ύστερα απο μια επιδημία που εξαφάνισε όλα τα θηλαστικά με το χρωμόσωμα Υ. Ο Yorick θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με τον Ampersand, την αρσενική μαϊμού-κατοικίδιο που επίσης επέζησε της επιδημίας και με την βοήθεια της γιατρού Allison Mann και της πράκτορος Agent 355, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το 'κλειδί' που θα βοηθήσει στην επιβίωση της ανθρωπότητας."

Σύμφωνα με το THR, ο δημιουργός του comic Brian K. Vaughan ετοιμάζει μια τηλεοπτική μεταφορά για το δίκτυο FX, με παραγωγούς την Nina Jacobson και τον Brad Simpson της εταιρείας Color Force.

Η αλήθεια είναι ότι το υλικό των comics (ειδικά αυτών που αποτελούνται απο δεκάδες τεύχη), πολλές φορές ταιριάζει περισσότερο στην τηλεόραση καθώς έτσι οι δημιουργοί έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρούν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας, κάτι που αναπόφευκτα συμβαίνει στις δυο ώρες μιας κινηματογραφικής ταινίας...

Y-The-Last-Man-comic

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.