Το "The Wire" Σε High Definition

0

Υστερα απο πολύ ντόρο και εικασίες, το HBO επιβεβαίωσε το remastering της περιβόητης τηλεοπτικής σειράς "The Wire". Η δραματική-αστυνομική σειρά προβλήθηκε στο HBO απο το 2002 εως το 2008, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για το καυστικό γράψιμο και τους πρωτοποριακούς χαρακτήρες.

"Το εμπόριο ναρκωτικών στην Βαλτιμόρη μέσα απο τα μάτια των διακινητών και των ανθρώπων του νόμου. Μια ρεαλιστική καταγραφή της αστικής ζωής και μια ασυνήθιστα βαθιά εξερεύνηση των κοινωνικών και πολιτικών μοτίβων."

Τη σειρά δημιούργησε ο David Simon ("Treme"), που έγραψε και τα περισσότερα επεισόδια μαζί με τους Ed Burns, Chris Collins ("Sons of Anarchy") και George Pelecanos ("Treme").

Στην σκηνοθεσία των 60 επεισοδίων βρέθηκαν μερικοί απο τους καλύτερους τηλεοπτικούς σκηνοθέτες, όπως ο Timothy Van Patten ("Boardwalk Empire"), ο Ernest R. Dickerson ("The Walking Dead"), ο Ed Bianchi ("The Killing"), και ο Daniel Attias ("It's Always Sunny in Philadelphia").

Το μεγάλο cast αποτελείτο απο τους Dominic West, John Doman, Deirdre Lovejoy, Wendell Pierce, Lance Reddick, Sonja Sohn, Seth Gilliam, Domenick Lombardozzi, Clarke Peters, Andre Royo, Michael K. Williams, Idris Elba, Michael B. Jordan και Amy Ryan.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το HBΟ σχεδιάζει να ξαναπροβάλλει τη σειρά σε HD μέσα στον Σεπτέμβριο, αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς η διαδικασία της επεξεργασίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ πρός το παρόν παραμένει άγνωστο αν το remastering περιλαμβάνει και την μετατροπή του φορμάτ απο 4:3 σε 16:9. Μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απαιτεί το κόψιμο υλικού απο το πάνω και κάτω μέρος του κάδρου, κάτι που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της σημασίας των αρχικών πλάνων.

Η ψηφιακή επεξεργασία του "The Wire", αποτελεί μια πολύ καλή κίνηση του HBO, καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να δεί επιτέλους την σειρά για την οποία έχει ακούσει τόσα πολλά. Μια τηλεοπτική σειρά που αν και δεν κέρδισε βραβεία ή μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, θεωρείται ως μια απο τις καλύτερες δραματικές σειρές όλων των εποχών...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.