Το Netflix Ετοιμάζει Την Σειρά Του "Conan the Barbarian"

0

Ύστερα από την συμφωνία με την Conan Properties International, το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του "Conan the Barbarian", του comic που δημιούργησε ο Robert E. Howard ("Conan", "Red Sonja", "Solomon Kane"). Η συμφωνία περιλαμβάνει ολόκληρη την σειρά με τις περιπέτειες του χαρακτήρα που περιλαμβάνει 50 νουβέλες. Ο χαρακτήρας του Conan έχει μεταφερθεί στο παρελθόν, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Η πρώτη ταινία του "Conan" κυκλοφόρησε το 1982, σκηνοθετημένη από τον John Milius ("Red Dawn - 1984") και με σεναριογράφο τον Oliver Stone. Μια επική παραγωγή με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά και την εκπληκτική μουσική του ελληνικής καταγωγής Basil Poledouris.

Το Amazon Ετοιμάζει Τη Σειρά "Conan the Barbarian"

Με τον Schwarzenegger να φαντάζει ιδανικός στο ρόλο του θηριώδη πολεμιστή και τους James Earl Jones και Max von Sydow να δίνουν το απαιτούμενο κύρος στην παραγωγή, το "Conan The Barbarian" αποτέλεσε μια εντυπωσιακή μεταφορά comic που απλά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα.

Το 1984 ακολούθησε η δεύτερη ταινία "Conan the Destroyer", σκηνοθεσίας Richard Fleischer ("20000 Leagues Under the Sea", "Barabbas"), η οποία όμως δεν κατάφερε να συναγωνιστεί το επίπεδο της πρώτης. Έκτοτε το franchise παρέμεινε ανενεργό μέχρι το 2011 όπου η Millenium Films κυκλοφόρησε το απογοητευτικό reboot "Conan the Barbarian" με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa ("Game of Thrones").

Εκτός από το σινεμά όμως, η ιστορία του "Conan the Barbarian" μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με δυο animated τηλεοπτικές σειρές και μια real action σειρά που άντεξε μόλις μια σαιζόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Deadline, η απόκτηση του "Conan" από το Netflix, αποτελεί μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής υλοποίησης λογοτεχνικών έργων, που περιλαμβάνει επίσης το comic σύμπαν του Mark Millar και το σύμπαν του συγγραφέα Roald Dahl ("The Witches", "Charlie and the Chocolate Factory")...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.