Το Netflix Ετοιμάζει Την Prequel Σειρά Του "Chinatown"

0

Σύμφωνα με το Deadline, το Netflix συμφώνησε με τους Robert Towne ("Chinatown") και David Fincher ("Seven") για την συγγραφή του σεναρίου του πιλότου μιας νέας σειράς, που θα λειτουργήσει ως prequel της ιστορίας της κινηματογραφικής ταινίας "Chinatown", που σκηνοθέτησε το 1974 ο Roman Polanski, με πρωταγωνιστές τους Jack Nicholson και Faye Dunaway. Η ταινία που απέσπασε 11 υποψηφιότητες για Oscar, θεωρείται από πολλούς κριτικούς του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών.

"Ο J.J. Gittes, ιδιωτικός ντετέκτιβ με ειδίκευση στις υποθέσεις μοιχείας, προσλαμβάνεται από μια γυναίκα που του συστήνεται ως, Evelyn Mulwray να παρακολουθήσει το σύζυγο της, Hollis, υπεύθυνο για την κατασκευή του συστήματος ύδρευσης της πόλης, για τον οποίο έχει υποψίες ότι διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο Gittes τον ακολουθεί και διαπιστώνει ότι όντως την απατά με μια νεαρή κοπέλα.

Το Netflix Ετοιμάζει Την Prequel Σειρά Του "Chinatown"

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται όταν ανακαλύπτει ότι έχει προσληφθεί από άλλη γυναίκα, καθώς όταν επιστρέφει στο γραφείο του μετά την έρευνά του συναντά την πραγματική Evelyn Mulwray που τον διαβεβαιώνει ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να μάθει για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άνδρα της. Όταν αργότερα ο κύριος Mulwray βρίσκεται νεκρός, ο Jack διαπιστώνει ότι έχει εμπλακεί σε μια υπόθεση συνωμοσίας που σχετίζεται με το σύστημα παροχής νερού στην πόλη του Λος Άντζελες. Συνεχίζοντας την έρευνα ο Jack ανακαλύπτει στοιχεία που τον οδηγούν στον πατέρα της Evelyn, Noah Cross και πρώην επαγγελματικό συνέταιρο του Hollis."

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σειρά θα εξελίσσεται αρκετά χρόνια πρίν απο τα γεγονότα της ταινίας και θα εστιάζει σε εναν νεαρό Jake Gittes, ο οποίος "στήνει" την δουλειά του σε μια πόλη όπου οι πλούσιοι και η διαφθορά κινούνται γύρω απο τα κτηματομεσιτικά, το πετρέλαιο και τις συμμορίες.

Οι Towne και Fincher θα γράψουν το σενάριο, με τον τελευταίο πιθανότατα να αναλαμβάνει και την σκηνοθεσία.

H prequel σειρά του "Chinatown" αποτελεί μέρος της συνεργασίας του Fincher με το Netflix, που ξεκίνησε με την τηλεοπτική σειρά "Mindhunter" και που θα συνεχιστεί με την ταινία "Mank", ενα φίλμ που καταγράφει την κόντρα ανάμεσα στον Herman J. Mankiewicz και τον Orson Welles, το δίδυμο σεναριογράφων πίσω απο την ταινία "Citizen Kane"...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.