Το "Lord Of The Rings" Στην Τηλεόραση?

0

Πρίν απο τρείς ημέρες κυκλοφόρησε μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί και προχωρήσει σε υλοποίηση, θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στο αμερικανικό τηλεοπτικό τοπίο. Η είδηση αφορά την πιθανή μεταφορά του "Lord Of The Rings" στην τηλεόραση, καθώς οι διαχειριστές της κληρονομιάς του J.R.R. Tolkien προσπαθούν να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των βιβλίων, με οικονομικούς όρους που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στο χώρο της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Deadline, ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να καταβάλει προκαταβολικά ένα ποσό που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα $200 με $250 εκατομμύρια δολάρια, ένα εξωπραγματικό πόσο που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα μπορούσαν να ξοδέψουν μόνο τρία δίκτυα-υπηρεσίες: το Amazon, το Netflix και το HBO. Όμως εκτός απο το κόστος απόκτησης, ο αγοραστής θα πρέπει να συνυπολογίσει και το κόστος υλοποίησης μιας τέτοιας σειράς, που πιθανότατα θα ανέρχεται στα $150 εκατομμύρια ανά σαιζόν. Κάτι που σημαίνει πως για τρείς ενδεχόμενες τηλεοπτικές σαιζόν το συνολικό κόστος θα πλησίαζε τα $700 εκατομμύρια δολάρια!

Το "Lord Of The Rings" Στην Τηλεόραση?

Η δημοφιλής σειρά βιβλίων του J.R.R. Tolkien μεταφέρθηκε το 2001 στον κινηματογράφο απο τον Peter Jackson με τρείς αριστουργηματικές ταινίες αναφοράς που απέσπασαν 17 Oscars. To 2012, o Peter Jackson επανήλθε στον κόσμο του J.R.R. Tolkien, με την τριλογία του "The Hobbit", μια δεύτερη τριλογία που αν και υπήρξε κατώτερη απο την πρώτη, κατάφερε να συγκεντρώσει $3 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς το ίδιο πόσο με την πρώτη.

Αν και η αξία του "Lord Of The Rings" είναι δεδομένη, το κόστος της μεταφοράς του στην τηλεόραση είναι αποθαρρυντικό (το HBO έχει ήδη αποσυρθεί απο την διεκδίκηση) και αν το Netflix ή το Amazon προχωρήσουν στην απόκτηση του, τότε η τηλεόραση - που ήδη διανύει την χρυσή εποχή της - θα έχει κάνει ένα ακόμη τεράστιο άλμα και πλέον θα απειλήσει άμεσα την κυριαρχία του σινεμά στο υπερθέαμα...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.