Το Hulu Απέκτησε Το "The Vampire Chronicles"

0

Υστερα απο χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών αναβίωσης του franchise στον κινηματογράφο, το "The Vampire Chronicles", η σειρά βιβλίων της Anne Rice, παίρνει επιτέλος τον δρόμο πρός το τηλεοπτικό φορμάτ, καθώς σύμφωνα με το THR, η συνδρομητική υπηρεσία streaming Hulu παρήγγειλε την πρώτη σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά βιβλίων που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα απο 80 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεκίνησε το 1976 με το "Interview with the Vampire", το πρώτο βιβλίο της σειράς που το 1994 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Neil Jordan και πρωταγωνιστές τους Tom Cruise, Brad Pitt και Antonio Banderas. Εκτοτε κυκλοφόρησαν άλλες έντεκα νουβέλες, ενώ η δέκατη τρίτη αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Με δεδομένο την αποτυχία της κινηματογραφικής ταινίας του 1994, η Anne Rice πολύ σοφά αποφάσισε να μην ρισκάρει με ένα νέο φίλμ που η ενδεχόμενη αποτυχία του θα "έκαιγε" όλο το franchise και αντ' αυτού προτίμησε την μεταφορά στην τηλεόραση, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν ιδανικό και ιδιαίτερα χρυσοφόρο προορισμό.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε τον Bryan Fuller ("Pushing Daisies", "Hannibal", "American Gods") να αναλαμβάνει το "τρέξιμο" της σειράς, τελικά ο εκκεντρικός δημιουργός αποχώρησε (όπως συνηθίζει άλλωστε) και πλέον το project αναζητά νέο showrunner.

Αν και θεωρούμε πως οι βρυκόλακες έχουν κουράσει, καθώς έχουν υπερεκτεθεί τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο, το πλούσιο υλικό απο τα βιβλία της Anne Rice - η οποία θα εκτελέσει χρέη παραγωγού στη σειρά - αφήνει κάποιες λιγοστές ελπίδες για μια αξιόλογη τηλεοπτική παραγωγή...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.