Το HBO Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Sphere"

0

Αν και οι νουβέλες του Michael Crichton έχουν αποτελέσει μια εξαιρετική πηγή για τον κινηματογράφο ("Jurassic Park", "The 13th Warrior", "Congo", "Westworld"), τα τελευταία χρόνια τα έργα του διάσημου συγγραφέα έχουν αρχίσει να απασχολούν και την τηλεόραση, που πλέον μπορεί να υλοποιήσει ακόμη και τις πιο επικές ιστορίες. Η αρχή έγινε στο HBO με το "Westworld" το 2016 και απ' ότι φαίνεται η τάση θα συνεχιστεί με το "Sphere", την sci-fi ιστορία που έγραψε ο Crichton το 1987.

"Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα επιστημόνων, που έχει αναλάβει να μελετήσει ένα τεράστιο, μυστηριώδες διαστημόπλοιο που ανακαλύφθηκε στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού. Όσο περισσότερα μαθαίνουν για το 300 ετών σκάφος που είναι τέλεια διατηρημένο, τόσο περισσότερο γίνεται ξεκάθαρο πως είναι συνδεδεμένο με μια νοημοσύνη πέρα από κάθε ανθρώπινη αντίληψη."

Το HBO Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Sphere"

Το "Sphere" μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 1998 από τον σκηνοθέτη Barry Levinson ("Rain Man", "Sleepers") και με πρωταγωνιστές τους Dustin Hoffman,Sharon Stone και Samuel L. Jackson, ένα ενδιαφέρον αλλά και άκρως προβληματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας, που δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στο box-office.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, το σενάριο της νέας σειράς του HBO θα γράψει η Denise Thé ("Person of Interest", "Westworld"), η οποία θα εκτελέσει και χρέη showrunner.

Αν και εφόσον η τηλεοπτική σειρά του "Sphere" αποφύγει τα λάθη του κινηματογραφικού φιλμ, που ήταν υπερφορτωμένο με διαλόγους και χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση, τότε η τηλεοπτική εκδοχή της νουβέλας του Crichton μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο...

 

Το HBO Ετοιμάζει Την Τηλεοπτική Μεταφορά Του "Sphere"

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.