Το FX Παρήγγειλε Τον Πιλότο Του "Y: The Last Man"

0

Πρίν απο δυο χρόνια είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση του δικτύου FX να μεταφέρει στην μικρή οθόνη το "Y: The Last Man", το comic των Brian K. Vaughan και Pia Guerra, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 απο την Vertigo. Αν και απο τότε δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητικότητα γύρω απο το project, σήμερα το δίκτυο ανακοίνωσε πως παρήγγειλε το επεισόδιο-πιλότο της σειράς που θα έχει τον τίτλο "Y".

"Η ιστορία εστιάζει στον Yorick Brown, τον τελευταίο άνδρα επιζών στη Γή, ύστερα απο μια επιδημία που εξαφάνισε όλα τα θηλαστικά με το χρωμόσωμα Υ. Ο Yorick θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με τον Ampersand, την αρσενική μαϊμού-κατοικίδιο που επίσης επέζησε της επιδημίας και με την βοήθεια της γιατρού Allison Mann και της πράκτορος Agent 355, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το 'κλειδί' που θα βοηθήσει στην επιβίωση της ανθρωπότητας."

Το σενάριο της μεταφοράς έχει γράψει ο Michael Green ("Logan, "Alien: Covenant", "Blade Runner 2049"), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη showrunner μαζί με την Aida Mashaka Croal ("Turn", "Luke Cage"). Την σκηνοθεσία του πιλότου έχει αναλάβει η ελληνικής καταγωγής Melina Matsoukas ("Master of None"), η οποία θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με τους Nina Jacobson, Brad Simpson και τον δημιουργό του comic Brian K. Vaughan.

Πρίν απο δέκα περίπου χρόνια, η New Line Cinema προσπάθησε να μεταφέρει το comic στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη τον D. J. Caruso και σεναριογράφο τον Carl Ellsworth, μια προσπάθεια που τελικά δεν ευδοκίμησε καθώς οι υπεύθυνοι του στούντιο δεν εντυπωσιάστηκαν με το σενάριο και την γενικότερη κατεύθυνση της δημιουργικής ομάδας.

Κρίνοντας πάντως απο τις πολύ αξιόλογες σειρές που έχει υλοποιήσει το FX τα τελευταία χρόνια ("Fargo", "Legion"), το "Y" διαθέτει αρκετά καλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά....

 

Το FX Παρήγγειλε Τον Πιλότο Του "Y: The Last Man"

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.