Το Επικό Τέλος του "Spartacus" [Spoiler free]

0

Οταν ξεκίνησε η σειρά "Spartacus" το 2010, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της.

"Η ζωή του Θρακιώτη Σπάρτακου, που απο σκλάβος της Ρώμης έγινε ο μεγαλύτερος μονομάχος όλων των εποχών και αργότερα αρχηγός της επανάστασης."

Μια σειρά που αρχικά χαρακτηρίστηκε παιδαριώδης και ρηχή με υπερβολική βία και sex. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει πιθανότητες επιτυχίας στη σειρά, πόσο μάλλον ύστερα απο τα νέα για την πολύ σοβαρή ασθένεια του πρωταγωνιστή Andy Whitfield, που ενσάρκωσε το Σπάρτακο στη πρώτη σαιζόν που είχε τον τίτλο "Spartacus: Blood and Sand".

spartacus-blood-and-sand
Στα τέλη του 2010, οι παραγωγοί σοκαρισμένοι απο την τραγική εξέλιξη και δεχόμενοι αφόρητες πιέσεις να "βγάλουν τη σειρά απο την πρίζα", αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια μίνι-σειρά έξι επεισοδίων, το "Spartacus: Gods of the Arena" με πρωταγωνιστή τον Dustin Clare (Gannicus), μια σειρά που θεματικά δεν είχε τον Σπάρτακο καθώς εξελίσσονταν κάποια χρόνια πρίν απο την έλευση του στη σχολή των μονομάχων.

spartacus-gods-of-the-arena

Το σκεπτικό πίσω απο αυτήν την απόφαση ήταν αφενός να κρατήσουν "ζεστό" το ενδιαφέρον του κοινού και αφετέρου να διαπιστώσουν αν θα μπορούσαν να βρούν έναν ηθοποιό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον εξαιρετικό Andy Whitfield.

Andy Whitfield - Liam McIntyre

Andy Whitfield - Liam McIntyre

Κάτι που κατάφεραν όσο καλύτερα μπορούσαν, με την επιλογή του Αυστραλού ηθοποιού Liam McIntyre, που πέρα απο επιλογή των παραγωγών είχε και την προσωπική στήριξη του Whitfield.

Τον Ιανουάριο του 2012, και με τον Andy Whitfield [1971-2011] να έχει "φύγει" απο τη ζωή, ξεκινά η δεύτερη σαιζόν με τον τίτλο "Spartacus: Vengeance".

spartacus-vengeance
Με τον McIntyre να αποδεικνύεται ιδανικός στο ρόλο του, και το γράψιμο των σεναρίων να βελτιώνεται δραματικά, η σειρά απογειώνεται.

Τον Ιούνιο του 2012 το τηλεοπτικό δίκτυο Starz, ανακοινώνει το "Spartacus: War of the Damned", την τρίτη σαιζόν της σειράς, η οποία θα είναι και η τελευταία.

spartacus-war-of-the-damned

Με ακόμη καλύτερο γράψιμο και με σκηνές περισσότερο κινηματογραφικές παρά τηλεοπτικές, η τρίτη σαιζόν αποτέλεσε την κορύφωση μιας απο τις απολαυστικές τηλεοπτικές σειρές που έχουμε δεί ποτέ  στην τηλεόραση.

Μια σειρά άκρως υποτιμημένη που δεν κούρασε ποτέ και που αγνοήθηκε απο τα βραβεία, αλλά τιμήθηκε απο το τηλεοπτικό κοινό.

Η σειρά των Steven DeKnight, Rob Tapert, Josh Donen και Sam Raimi, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στη Ν. Ζηλανδία, προβλήθηκε σε πάνω απο 150 χώρες και αποτέλεσε μια απο τις πιό πρωτοποριακές παραγωγές της αμερικανικής τηλεόρασης, με εντυπωσιακή αισθητική (σαφώς επηρρεασμένο απο την ταινία 300) και σκηνοθεσία που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον χώρο της τηλεόρασης...

Δίκτυο: Starz
Δημιουργός: Steven DeKnight
Παραγωγοί: Steven DeKnight, Rob Tapert, Josh Donen, Sam Raimi
Σκηνοθέτες: Jesse Warn, Michael Hurst, Rick Jacobson, Mark Beesley, T.J. Scott, Chris Martin-Jones
Σενάριο: Steven S. DeKnight, Brent Fletcher, Aaron Helbing, Todd Helbing, Miranda Kwok
Μουσική: Joseph LoDuca
Πρωταγωνιστές: Andy Whitfield, Liam McIntyre, Manu Bennett, Dustin Clare, Daniel Feuerriegel, Lucy Lawless, Peter Mensah, Nick Tarabay, Viva Bianca, Pana Hema Taylor, Cynthia Addai-Robinson, Heath Jones, Katrina Law, Ellen Hollman, Barry Duffield, John Hannah, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Simon Merrells, Jai Courtney, Jenna Lind, Todd Lasance.

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.