Το "Das Boot" Στην Τηλεόραση

0

Πρίν απο ένα περίπου χρόνο είχαμε αναφερθεί στην επιθυμία της Bavaria Film να υλοποιήσει το remake του "Das Boot", του πολεμικού δράματος του Wolfgang Petersen ("The NeverEnding Story", "The Perfect Storm"). Τους τελευταίους μήνες όμως τα σχέδια άλλαξαν, καθώς σύμφωνα με το Deadline, το project θα μεταφερθεί στην τηλεόραση με την μορφή μίνι σειράς και με πλοκή που θα λειτουργήσει σαν sequel και οχι σαν remake.

Η ταινία που βασίστηκε στα βιβλία του Lothar G. Buchheim, κυκλοφόρησε το 1981 και εκτός απο εξαιρετικές κριτικές απέσπασε και έξι υποψηφιότητες για Oscar.

"Ένας Γερμανός δημοσιογράφος, απεσταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης, αναλαμβάνει να καλύψει σε ένα ρεπορτάζ, την ζωή των Γερμανών ναυτών μέσα σε ένα από τα υποβρύχια του γερμανικού στόλου. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη. Αν και ο πόλεμος έχει πάρει άσχημη τροπή για τους Γερμανούς, ο πλοίαρχος του υποβρυχίου και το πλήρωμά του στέκονται άτενκτοι στις θέσεις τους και υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως τις εντολές που έχουν λάβει."

Το "Das Boot" Στην Τηλεόραση

Η τηλεοπτική σειρά που θα στοιχίσει $28.5 εκατομμύρια δολάρια, θα εξελίσσεται μετά τα γεγονότα του φίλμ και θα εστιάζει περισσότερο στο Γερμανικό πλήρωμα και τις περιπέτειες του σκάφους στον υποβρύχιο πόλεμο, ενώ σημαντικό ρόλο στην ιστορία θα έχουν η Γαλλική Αντίσταση και οι Συμμαχικές Δυνάμεις.

Το σενάριο της σειράς θα γράψουν οι Tony Saint ("Margaret Thatcher: The Long Walk To Finchley") και Johannes W. Betz ("The Tunnel"), ενώ την παραγωγή θα επιβλέψουν οι Oliver Vogel, Moritz Polter, Marcus Ammon και Frank Jastfelder.

Σύμφωνα με τον Christian Franckenstein, διευθύνων σύμβουλο της Bavaria Film:

"Σήμερα, περισσότερο απο κάθε εποχή, οι αντιπολεμικές ιστορίες πρέπει να διηγούνται. Οι αντιλήψεις για τον πόλεμο και τον τρόμο είναι ευρέως διαδεδομένες. Οι παραπλανημένες πράξεις νεαρών ανδρών που παρακινούνται να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες μέσα απο λανθασμένες ιδεολογίες είναι προφανείς. Το Das Boot του 1981 είναι μοναδικό και προσεγγίζουμε το νέο εγχείρημα με τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το αριστούργημα. Θέλουμε να βασιστούμε στο δυνατό όνομα του Das Boot και να συνεχίσουμε την ιστορία με ένα σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που υπάρχουν στην σημερινή εποχή."

Η νέα μίνι σειρά αποτελεί μια συμπαραγωγή του Sky Deutschland και της Bavaria Film και θα κάνει πρεμιέρα το 2018 2019, αποτελούμενη απο οκτώ επεισόδια...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.