Το "Battlestar Galactica" Επιστρέφει Στην Τηλεόραση

0

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε το "Battlestar Galactica" να μεταφέρεται στον κινηματογράφο, τελικά αυτά τα σχέδια άλλαξαν και το project μετατράπηκε σε τηλεοπτικό, με επικεφαλής τον Sam Esmail, τον δημιουργό της τηλεοπτικής σειράς "Mr. Robot".

"Σε ένα μακρινό μέρος του γαλαξία μας, ένας ανθρώπινος πολιτισμός που κατάγεται απο τον αρχαίο κόσμο του Kobol, έχει επεκταθεί σε μια ομάδα πλανητών που είναι γνωστοί ως οι 12 Αποικίες. Οι 12 Αποικίες έχουν εμπλακεί σε ένα πολυετή πόλεμο με την ρομποτική φυλή των Cylons, στόχος των οποίων είναι η αφάνισή του ανθρώπινου είδους."

Το "Battlestar Galactica" Επιστρέφει Στην Τηλεόραση

Η τηλεοπτική σειρά "Battlestar Galactica" ξεκίνησε το 1978 από τον δημιουργό Glen A. Larson ("Knight Rider", "Magnum, P.I."), ένα ξεκίνημα που δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο καθώς άντεξε μόλις μια σεζόν.

Το "Battlestar Galactica" Επιστρέφει Στην Τηλεόραση

Αργότερα όμως και με τις βοήθεια από τις νουβέλες, τα comics και τα βιντεοπαιχνίδια που ακολούθησαν, το brand έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και επέστρεψε το 2004 με την μορφή μίνι-σειράς στο δίκτυο SyFy. Αυτή η μίνι σειρά των Ronald D. Moore ("Star Trek Tv Series", "Helix") και David Eick ("Touch"), υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και λίγο αργότερα εξελίχθηκε σε κανονική σειρά που προβλήθηκε για 4 σαιζόν.

Το "Battlestar Galactica" Επιστρέφει Στην Τηλεόραση

Το 2009, το "Battlestar Galactica" επέστρεψε ξανά στην τηλεόραση με το "Caprica", μια prequel ιστορία που όμως δεν κατάφερε να ενθουσιάσει.

Σύμφωνα με το Deadline, το project που πλέον χαρακτηρίζεται ως το reboot της original τηλεοπτικής σειράς αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, καθώς το σενάριο της σειράς ανέλαβε ο Michael Lesslie ("Macbeth", "Assassin's Creed"), ο οποίος θα εκτελέσει και χρέη showrunner, με τον Sam Esmail να εκτελεί χρέη παραγωγού.

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της σειράς Michael Lesslie:

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω μια τόσο εμβληματική σειρά. Ως ένας φανατικός θαυμαστής, γνωρίζω πως οι δυνατότητες του κόσμου του 'Battlestar Galactica' είναι άπειρες και η κάθε εκδοχή που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ανέβασαν τον πήχη στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Οι ομάδες της Esmail Corp, της UCP και του Peacock είναι εξαιρετικές και θα τιμήσουμε την κλασική σειρά των Glen A Larson και Ronald D Moore, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε κάτι εξίσου πρωτοποριακό με την δική μας εκδοχή. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και που ανυπομονώ να μοιραστώ με τους θαυμαστές, τόσο τους νέους όσο και τους παλιούς."

Το νέο "Battlestar Galactica" που ακόμη βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, θα διατεθεί μέσα από το Peacock, την νέα υπηρεσία streaming της NBC-Universal...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.