Το Amazon Παρήγγειλε Το "The Underground Railroad"

0

Το Amazon παρήγγειλε το "The Underground Railroad", μια νέα δραματική σειρά που είναι βασισμένη στην ομώνυμη, bestselling νουβέλα του Colson Whitehead.

"Το The Underground Railroad καταγράφει το ταξίδι της νεαρής Cora, που κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια για ελευθερία στον προεμφυλιακό Νότο. Υστερα απο την απόδραση της απο μια φυτεία στη Γεωργία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Cora κατευθύνεται στον φημολογούμενο Υπόγειο Σιδηρόδρομο. Εκεί η Cora θα διαπιστώσει ότι οι φήμες ήταν αληθινές, καθώς αντικρύζει έναν αληθινό σιδηρόδρομο, γεμάτο μηχανικούς και κατασκευαστές και ένα μυστικό δίκτυο γραμμών και τούνελ, κάτω απο το έδαφος του Νότου."

Το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς θα γράψει ο Barry Jenkins ("Moonlight"), ο οποίος πιθανότατα θα σκηνοθετήσει και το πρώτο επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Barry Jenkins:

"Απο την εποχή του The Intuitionist, το γράψιμο του Colson αψηφούσε πάντα τους κανόνες και το The Underground Railroad δεν διαφέρει. Είναι μια πρωτοποριακή δουλειά που σέβεται και εξερευνά την ιστορία του έθνους μας, με μια φρέσκια πνοή. Η ακριβής και πιστή μεταφoρά της ιστορίας απαιτεί τολμηρή και πρωτοποριακή σκέψη και στο Amazon βρήκαμε έναν συνεργάτη που η λατρεία του για την εξιστόρηση και η ελευθερία στην δημιουργία, ταυτίζεται απόλυτα με το δικό μας όραμα."

Αν και η σειρά του Amazon διαθέτει υψηλό προφίλ, χάρις στα βραβεία Oscar που απέσπασε το υπερτιμημένο "Moonlight" του Jenkins, η πλοκή της δεν φαντάζει και τόσο ελκυστική και φρέσκια, καθώς η ιστορία του Υπόγειου Σιδηρόδρομου αποτελεί το κεντρικό θέμα και της σειράς "Underground" του WGN America, κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το timing της υλοποίησης...

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.