Το Amazon Παρήγγειλε Την Μίνι Σειρά "Cortes"

0

Πρίν απο περίπου τέσσερα χρόνια είχαμε αναφερθεί στην επιθυμία του Steven Spielberg να σκηνοθετήσει το "Montezuma", μια επική ιστορία που αφηγείται τη σχέση και την μετέπειτα αιματοβαμμένη σύγκρουση μεταξύ του ηγέτη των Αζτέκων Montezuma και του Ισπανού εξερευνητή Hernando Cortes στο Μεξικό του 1519 μ.Χ. Δυστυχώς όμως, το πολύ ενδιαφέρον project δεν προχώρησε και έτσι όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το project θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην τηλεόραση, καθώς το Amazon ανακοίνωσε πως παρήγγειλε την τηλεοπτική μίνι σειρά "Cortes".

"Το 1519 μ.Χ, ο Ισπανός εξερευνητής Hernando Cortes διείσδυσε στην περιοχή των Αζτέκων φέρνοντας τον πόθο για χρυσό και ασήμι, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε σχέσεις με τον Montezuma, ηγέτη των Αζτέκων. Αν και αρχικά κρατήθηκε σαν φιλοξενούμενος/φυλακισμένος του Montezuma, ο Cortes σύντομα άλλαξε τους όρους. Η Ισπανική επιθετικότητα οδήγησε σε αιματοβαμμένες μάχες και όταν ο Montezuma υποχώρησε και σκοτώθηκε, ο Cortes απέκτησε ένα παιδί με την κόρη του."

Πίσω απο την νέα σειρά μίνι σειρά βρίσκεται η ίδια ομάδα που προσπάθησε να μεταφέρει το εγχείρημα στον κινηματογράφο, με τον Steven Spielberg στην παραγωγή και τον Steve Zailian ("The Girl with the Dragon Tattoo") να έχει γράψει το σενάριο, βασισμένος στο σενάριο "Montezuma" που έγραψε ο Dalton Trumbo ("Spartacus", "Papillon") το 1965 και που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Cortez θα βρεθεί ο Javier Bardem ("Skyfall", "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales"), ενώ πρός το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα υπόλοιπα ονόματα του cast.

Σύμφωνα με την Sharon Yguado, την επικεφαλής σειρών σεναρίου της Amazon Studios:

"Οι επικές ανακαλύψεις του Cortes σχημάτισαν τον κόσμο που ξέρουμε σήμερα και μέσα απο την δημιουργική ομάδα της Amblin, τον Steven Spielberg, τον Steve Zaillian και τον Javier Bardem, θα προσφέρουμε στα μέλη του Prime Video ένα συναρπαστικό ταξίδι."

Αυτό που μένει να φανεί, είναι το πως θα προσεγγίσει την ιστορία η μίνι σειρά (4 επεισόδια) του Amazon και το αν θα κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ιθαγενείς πληθυσμούς και τις ωμότητες των εισβολέων-κατακτητών Ισπανών που τους έκλεψαν τα πάντα....

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.