Το Syfy Παρήγγειλε Το "Brave New World"

0

Το δίκτυο Syfy παρήγγειλε το "Brave New World", την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που έγραψε ο Aldous Huxley το 1931. Τα δικαιώματα του βιβλίου που θεωρείται απο τις 100 καλύτερες αγγλόφωνες νουβέλες του 20 Αιώνα, αποκτήθηκαν απο το δίκτυο τον Μαϊο του 2015.

Σύμφωνα με την πλοκή του βιβλίου:

"Στο μακρινό μέλλον, οι Χειριστές του Κόσμου έχουν δημιουργήσει την τέλεια κοινωνία. Μέσα απο την έξυπνη χρήση της γενετικής μηχανικής, της πλύσης εγκεφάλου, όλα τα μέλη της κοινωνίας είναι ευχαριστημένοι καταναλωτές. Σε αυτό το κόσμο, οι άνθρωποι βρίσκονται υπό την επήρρεια ψυχοτρόπων ναρκωτικών ελέγχου, ενώ η καθημερινότητα βασίζεται στο ελεύθερο σέξ και τον ανεξέλεγκτο καταναλωτισμό. Οι άνθρωποι δεν αναπαράγονται πλέον, αλλά κατασκευάζονται γενετικά σε "εκκολαπτήρια". Αυτοί που δεν συμμορφώνονται περιορίζονται σε καταυλισμούς, μέχρι την στιγμή που ο Bernard Marx, ένας απο αυτούς τους "άγριους" θα προκαλέσει το σύστημα και θα απειλήσει ολόκληρη την κοινωνική δομή."

Η κλασική νουβέλα κάνει ένα άλμα 632 χρόνων στο μέλλον, καταγράφοντας τις πιθανές εξελίξεις στην τεχνολογία της αναπαραγωγής, της μελέτης του ύπνου, της ψυχολογικής χειραγώγησης και της κλασικής εξάρτησης που συνδυάζονται για να αλλάξουν δραματικά την κοινωνία.

Το σενάριο της μεταφοράς που αρχικά είχε αναλάβει ο Les Bohem ("Taken" 2010, "Extant") θα γράψουν τελικά οι Grant Morrison ("Batman" - video games) και Brian Taylor ("Crank", "Gamer"), οι οποίοι θα εκτελέσουν και χρέη παραγωγών μαζί με τους Darryl Frank και Justin Falvey, της Amblin Television του Steven Spielberg.

Αν και η απαισιόδοξη φουτουριστική φαντασία του Aldous Huxley αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για μια τηλεοπτική σειρά, η συμμετοχή του SyFy στην υλοποίηση του project δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, καθώς το δίκτυο μας έχει συνηθίσει σε low budget και πρόχειρες τηλεοπτικές παραγωγές που σβήνονται πολύ γρήγορα απο την μνήμη...

 

Το Syfy Παρήγγειλε Το "Brave New World"

Μοιραστείτε.

About Author

Μια εναλλακτική ματιά στο χώρο της ψυχαγωγίας, με λίγα λόγια και πολλά "έργα".

Τα σχόλια έχουν κλείσει.